spot_img
AcasăAdministrațiePATRIMONIU RECUPERAT - Primarul Cherecheș a preluat azi oficial, cu executorul judecătoresc,...

PATRIMONIU RECUPERAT – Primarul Cherecheș a preluat azi oficial, cu executorul judecătoresc, Cinematograful Dacia

DISTRIBUIȚI

Clădirea Cinematografului Dacia a fost recent câștigată în instanță, după îndelungi demersuri, adevărate lupte cu cei care țineau cu dinții de acest obiectiv central ajuns în paragină. Primarul Cătălin Cherecheș a avut câștig de cauză și a reușit să obțină transferul clădirii în patrimoniul municipiului Baia Mare.

Am preluat astăzi, cu ajutorul executorului judecătoresc, Cinematograful Dacia, după ce am câștigat definitiv în instanță acest imobil în patrimoniul Municipiului Baia Mare! După ani de zile de luptă în instanță cu diverse instituții, cu societăți comerciale și cu tot felul de interesați frauduloși care vroiau să pună mâna pe Cinematograful Dacia astăzi, împreună cu executorul judecătoresc, am reușit să intrăm și să preluăm Cinematograful Dacia“, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

După reabilitare și modernizare, cinematograful va fi transformat în Centru Cultural

În primă fază, clădirea va face obiectul unui amplu și riguros proces de igienizare, pentru ca ulterior să fie demarat proiectul de reabilitare al acestui imobil, un proiect care va transforma fostul cinematograf într-un Centru Cultural pentru tineret.

Urmează și Casa de Cultură

După cinematografele Minerul și Dacia, primarul Cătălin Cherecheș spune că urmează și câștigarea unei alte clădiri importante din centrul orașului, care de ani de zile nu a mai beneficiat de lucrări de reabilitate și care astăzi este o adevărată pată pe cartea de vizită a orașului nostru.

De aici mergem mai departe spre Casa de Cultură, pe care în foarte scurt timp o vom prelua, tot așa, după un demers foarte intens și abrupt în instanță” spune Cătălin Cherecheș.

Mesaj drastic pentru cei care se joacă cu legea și cu băimărenii

Cu ocazia preluării Cinematografului Dacia, primarul Cătălin Cherecheș a transmis un mesaj dur și pentru entitățile care se joacă cu legea și cu băimărenii:

Nimeni în municipiul Baia Mare nu poate să se joace cu legea, cu bunurile pe care le au municipiul și această comunitate, iar interesele imobiliare și interesele de afaceri ale unora sau ale altora nu sunt compatibile cu ceea ce înseamnă autoritate locală, interes public și dorință de a aduce în patrimoniul municipiului imobile relevante precum Cinematograful Minerul, Cinematograful Dacia, cum este Casa de Cultură a Sindicatelor sau cum sunt alte clădiri ori terenuri care de zeci de ani au fost ale orașului și trebuie să revină în patrimoniul municipiului Baia Mare“.

ActualMM

 

(comandat de Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, executat de ActualMM, cod mandatar financiar 21200185)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. in sfarsit va fi salvat un simbol al orasului, urmeaza casa de cultura sper ca dl primar in viitorul mandat sa reuseasca sa o treaca in patrimoniul orasului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA