AcasăActualitatePAȘTELE, SĂRBĂTORIT LA URGENȚĂ - Aproape 900 de persoane au ajuns la...

PAȘTELE, SĂRBĂTORIT LA URGENȚĂ – Aproape 900 de persoane au ajuns la UPU a Spitalului Județean în doar patru zile

DISTRIBUIȚI

PAȘTELE, SĂRBĂTORIT LA URGENȚĂ   Aproape 900 de persoane și-au petrecut sărbătorile în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. Mai exact, un număr de 871 de persoane au avut nevoie de asistență medicală în perioada 26 – 30 aprilie.

Aproximativ 180 dintre pacienții ajunși la urgență au reprezentat cazuri critice, de cod roșu și galben.

În intervalul anterior menționat, s-a intervenit de urgență pentru 68 de copii, cu vârstă mai mică de 16 ani, care au prezentat temperatură peste 38°C.

Pe lângă problemele specifice sărbătorilor, precum colici biliare și crize dispeptice, cauzate de consumul excesiv de alimente și băuturi alcoolice, ne-am confruntat și cu multe urgențe majore, inclusiv cardiace și neurologice”, a precizat dr. Zoltan Balko, medic primar medicină de urgență.

Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare asigură triajul, evaluarea și tratamentul de urgență pentru pacienții care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați cu ambulanțele.

La sosirea pacienților în UPU se face triajul acestora și, raportat la funcțiile vitale, acuze și starea clinică a acestora, pacienții sunt îndrumați spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgențe. Volumul de muncă desfășurat în UPU-SMURD Baia Mare este uriaș, în cursul anului 2018 efectuându-se 84.860 de consultații și intervenții.

 

Informații furnizate de Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA