Acasă Eveniment PAȘTELE CATOLIC - Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să își reînnoiască...

PAȘTELE CATOLIC – Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să își reînnoiască credința

DISTRIBUIȚI

PAȘTELE CATOLIC Papa Francisc a condus Slujba de Înviere pentru Paştele Catolic în noaptea de sâmbătă spre duminică la Bazilica Sf Petru din Vatican în condiţii de securitate stricte, îndemnându-i pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii, relatează dpa.

Papa Francisc a oficiat sâmbătă seara la Vatican slujba de Înviere care marchează intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști. Sfantul Pontif a vorbit despre teama care pune stăpânire pe lume după atacurile sângeroase din ultimele luni.

Într-o liniște mormântală, Suveranul Pontif și-a făcut apariția în Basilica San Pietro pentru Slujba de Înviere, ce marchează intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști la romano-catolici. Cu o singură lumânare aprinsă, însoțit de soborul de preoți, și-a croit drum spre altar. Odată ce a ajuns acolo, sala, cufundată în întuneric în Vinerea Mare, s-a luminat treptat.

În timpul ceremoniei, Papa Francisc a făcut trimitere și la teroarea care a pus stâpânire pe Europa în ultima perioada.

Papa Francisc: “Fie ca Domnul să ne elibereze de această capcană, de a fi creștini fără speranță, care trăiesc ca și cum Dumnezeu nu ar fi înviat, ca și cum problemele noastre reprezintă totul în viață.”

În cadrul slujbei, care s-a încheiat înainte de miezul nopții, Suveranul Pontif a botezat, conform tradiției, 12 persoane din diferite părti ale lumii, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Cum ceremonia a avut loc in interiorul Basilicii San Pietro, numărul celor care au luat parte a fost limitat.

Duminică, însă, Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului în Piața Sfântul Petru, apoi, de la balconul central al Basilicii Vaticane, a rostit Mesajul de Paști și a împărțit binecuvântarea Urbi et Orbi.

La Bethleem însă, în lăcașul de cult care ar fi construit pe locul unde a fost înmormântat trupul lui Iisus, catolicii abia au avut loc să respire. Cu lumânări aprinse în mâini, au asistat la slujba de Înviere.

În timpul serviciului religios, papa a vorbit posomorât despre complacere şi reînnoire.
“Credinciosul de astăzi … a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal”, a spus Pontiful.

El ”a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie”, a spus papa Francisc, adăugând că sărbătorile de Paşte
sunt tocmai unele de “reînnoire a credinţei că Dumnezeu intră … punând la încercare determinismul nostru monoton şi paralizant. ”

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA