Acasă Eveniment PAȘTELE CATOLIC - Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să își reînnoiască...

PAȘTELE CATOLIC – Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să își reînnoiască credința

DISTRIBUIȚI

PAȘTELE CATOLIC Papa Francisc a condus Slujba de Înviere pentru Paştele Catolic în noaptea de sâmbătă spre duminică la Bazilica Sf Petru din Vatican în condiţii de securitate stricte, îndemnându-i pe credincioşii catolici să lase deoparte mulţumirea de sine şi să-şi reînnoiască credinţa în depăşirea nedreptăţii, relatează dpa.

Papa Francisc a oficiat sâmbătă seara la Vatican slujba de Înviere care marchează intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști. Sfantul Pontif a vorbit despre teama care pune stăpânire pe lume după atacurile sângeroase din ultimele luni.

Într-o liniște mormântală, Suveranul Pontif și-a făcut apariția în Basilica San Pietro pentru Slujba de Înviere, ce marchează intrarea în sărbătoarea Sfintelor Paști la romano-catolici. Cu o singură lumânare aprinsă, însoțit de soborul de preoți, și-a croit drum spre altar. Odată ce a ajuns acolo, sala, cufundată în întuneric în Vinerea Mare, s-a luminat treptat.

În timpul ceremoniei, Papa Francisc a făcut trimitere și la teroarea care a pus stâpânire pe Europa în ultima perioada.

Papa Francisc: “Fie ca Domnul să ne elibereze de această capcană, de a fi creștini fără speranță, care trăiesc ca și cum Dumnezeu nu ar fi înviat, ca și cum problemele noastre reprezintă totul în viață.”

În cadrul slujbei, care s-a încheiat înainte de miezul nopții, Suveranul Pontif a botezat, conform tradiției, 12 persoane din diferite părti ale lumii, inclusiv un solicitant de azil din Nigeria, care a devenit erou în Italia după ce a ajutat la dejucarea unui jaf anul trecut.

Cum ceremonia a avut loc in interiorul Basilicii San Pietro, numărul celor care au luat parte a fost limitat.

Duminică, însă, Papa Francisc a celebrat Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului în Piața Sfântul Petru, apoi, de la balconul central al Basilicii Vaticane, a rostit Mesajul de Paști și a împărțit binecuvântarea Urbi et Orbi.

La Bethleem însă, în lăcașul de cult care ar fi construit pe locul unde a fost înmormântat trupul lui Iisus, catolicii abia au avut loc să respire. Cu lumânări aprinse în mâini, au asistat la slujba de Înviere.

În timpul serviciului religios, papa a vorbit posomorât despre complacere şi reînnoire.
“Credinciosul de astăzi … a cedat unei realităţi care îl face să creadă că nu poate face nimic pentru a depăşi nenumăratele nedreptăţi pe care mulţi dintre fraţii săi le îndură personal”, a spus Pontiful.

El ”a intrat într-o rutină opresivă care l-a privat de memorie”, a spus papa Francisc, adăugând că sărbătorile de Paşte
sunt tocmai unele de “reînnoire a credinţei că Dumnezeu intră … punând la încercare determinismul nostru monoton şi paralizant. ”

Măsurile de securitate au fost mai stricte decât de obicei la slujba de sâmbătă, după ce poliţia italiană a efectuat în cursul săptămânii patru raiduri împotriva unor susţinători suspecţi ai unor grupări teroriste islamiste şi a arestat şapte persoane având legături cu un cetăţean tunisian care a efectuat un atac cu un camion în Berlin.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline

Crap Art

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

ZIUA ACCIDENTELOR ÎN BAIA MARE – Doi motocicliști au ajuns în spital

Accident pe bulevardul București Ieri, în jurul orei 15:50, poliţiştii din Baia Mare au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe Bulevardul...

COVID-19 MARAMUREȘ – Număr RECORD de noi îmbolnăviri în județ. Avem și un nou deces

Până astăzi, 14 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 68.046 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 31.920 pacienți...

Gazduirea VPS: pentru ce proiecte este utila?

Gazduirea VPS este o alegere excelenta pentru dezvoltatorii web, webmasteri, revanzatori si pentru cei care detin website-uri care au nevoie de resurse consistente.Gazduirea VPS...

CRIMA CARE ÎNGROZIT BAIA MARE – Alex Jiga, cel care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera, în vârstă de numai 4 ani, nu...

Acum câteva zile, justiția a vorbit în cazul crimei care a îngrozit Maramureșul. Ucigaşul micuţei Estera a fost condamnat și va fi internat 15...

ACCIDENT ÎN BAIA MARE – Carambol cu trei mașini, una răsturnată, pe strada Progresului

Un accident rutier cu trei autoturisme implicate a avut loc azi-dimineață pe strada Progresului din Baia Mare, la intersecția cu strada B. Delavrancea. Una...