AcasăEvenimentSportPAȘI MARI SPRE NORMALITATE - Costică Buceschi favorit să preia echipa feminină...

PAȘI MARI SPRE NORMALITATE – Costică Buceschi favorit să preia echipa feminină Minaur Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PAȘI MARI SPRE NORMALITATE Minaur Baia Mare şi-a definitivat noua structură de conducere, cu care speră să revină în prim-planul handbalului românesc, după un sezon de tatonare cu băieţii în Liga Naţională şi de promovare cu fetele.

Adi Popovici, una din legendele vii ale handbalului băimărean, a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie la CS Minaur. Din acest for mai fac parte Cornel Negruţ, Ioachim Făt, Vasile Viman şi Răducu Pop. De ”viaţa” echipelor de zi cu zi se vor ocupa Ionuţ Marta (director sportiv), Daniel Kotecz (manager feminin) şi Ioachim Făt (manager masculin), ultimii doi fiind practic oameni cu care Minaur a câştigat ultimele titluri în 2014 (feminin) şi 2015 (masculin).

Sigur, viitorul echipei feminine reprezintă principalul pol de interes la nivel naţional, prezenţa oraşului Baia Mare în cele două sferturi de finală în Liga Campionilor, în sezoanele 2015 şi 2016, dar şi bătălia pentru titlu cu CSM Bucureşti fiind încă proaspete în memorie. Mai mult, interesul este dictat şi de afirmaţiile recente ale primarului Cătălin Cherecheş, care a declarat că îşi doreşte echipa feminină din nou în Liga Campionilor: ”Până în 2020, vorbim cum creştem valoric spre vârful Ligii Naţionale şi cum să devenim credibili, proiectul nostru trebuie să fie unul serios. Am toată încrederea în echipa de fete, vom promova în Liga Naţională, ne vom consolida în campionatul naţional la sfârşitul anului viitor, vom tinde spre vârful campionatului 2020. Până atunci, lucrurile trebuie făcute într-un mod temeinic”.

În culisele handbalului feminin se vorbeşte despre faptul că Minaur s-a decis deja şi asupra antrenorului cu care va juca în Liga Naţională. Acesta este Costică Buceschi, tehnicianul cu care Baia Mare a câştigat singurul titlu din istorie, în 2014. Informaţia a fost confirmată de conducerea CS Minaur. ”Am discutat cu domnul Buceschi, dar nu e nimic semnat. În principiu, el va fi antrenorul principal, dacă nu intervin lucruri neprevăzute. Aş spune în proporţie de 90%”, ne-a declarat Daniel Kotecz.

Atât echipa feminină, cât şi cea masculină aşteaptă acum definitivarea bugetelor pentru sezonul care va urma. Deocamdată, Consiliul Local a aprobat suma necesară desfăşurării activităţii până în vară. HCM Rm. Vâlcea, dar şi Minaur Baia Mare se anunţă printre cele mai active echipe pe piaţa transferurilor în această perioadă, exceptând, bineînţeles, CSM Bucureşti, care a anunţat deja transferul a trei handbasliste de clasă mondială, Lekic, Cvijic şi Radicevic. (prosport.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA