AcasăActualitateSocialPASĂREA MĂLAI VISEAZĂ - Autoritățile județene speră să vindem oi și vaci...

PASĂREA MĂLAI VISEAZĂ – Autoritățile județene speră să vindem oi și vaci în Iordania

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vineri, 12 iunie 2015, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian, a primit vizita Excelentei Sale Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucuresti. Vizita are loc in contextul in care in anul 2015 se celebreaza 50 de ani de relatii diplomatice dintre Romania si Regatul Hasemit al Iordaniei.

„Bine ati venit in Romania, bine ati venit in Maramures! Vreau sa va urez inca de la bun inceput un sincer «La multi ani!» deoarece stiu ca zilele trecute a fost ziua de nastrere a Excelentei Voastre. Eu, ca prefect al Maramuresului, reprezint Guvernul Romaniei in acest judet. Maramuresul este o zona speciala, atat din punct de vedere economic, cat si al oamenilor de aici, al traditiilor.

Este o mare onoare si bucurie sa va primesc si sa avem o astfel de intalnire in Institutia Prefectului Judetului Maramures. Aici avem 200 de mii de hectare de pasune, iar zootehnia este un domeniu extrem de bine dezvoltat. Iar un lucru important pentru Iordania este faptul ca aici, in Maramures, avem foarte multe ferme de ovine si bovine. Aceste ferme sunt deschise la export inspre tara dumneavoastra si sunt sigur ca deja o astfel de legatura economica exista. Si va garantez, ca si consumator: alt gust are carnea de oaie din Maramures! Eu luni ma voi intalni cu fermierii din Maramures si le voi comunica faptul ca m-am intalnit si ca am avut cu Excelenta Voastra aceasta discutie” a declarat prefectul Anton Rohian.

„Venim de fiecare data in Baia Mare cu bucurie deoarece avem aici prieteni dragi. Legaturile dintre popoarele noastre este una de traditie si una trainica. Majoritatea medicilor din Iordania sunt absolventi de medicina in Romania, in centre universitare precum Cluj Napoca, Iasi ori Bucuresti. Chiar azi, in Guvernul din Iordania, sunt doi ministri care au absolvit studiile universitare in Romania, daca bine stiu, domnul ministru al Sanatatii a terminat medicina la Iasi.

Vreau sa va multumesc pentru primire si sper ca in urma vizitei noastre relatiile comerciale dintre Maramures si Iordania sa prinda contur. Stiu ca aici zootehnia este un domeniu prolific, iar pentru noi, o colaborare in ceea ce priveste importul de animale, in special ovine si bovine, din zona aceasta, a Maramuresului, ar fi un pas in fata” a precizat in cadrul vizitei Excelnta Sa, Saker Malkawi, ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucuresti.

Alaturi de Excelanta Sa, din delegatie a mai facut parte si profesor universitar doctor Mohammad Jaradat, rectorul Universităţii „Bogdan Vodă” din Cluj-Napoca.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA