AcasăAdministrațiePARTENERIAT - Consiliul Județean ar putea sprijini proiectele grupurilor de acțiune locală

PARTENERIAT – Consiliul Județean ar putea sprijini proiectele grupurilor de acțiune locală

DISTRIBUIȚI

PARTENERIAT Consiliul Județean Maramureș ar putea deveni partener al celor patru grupuri de acțiune locală din județ. PARTENERIAT Cel puțin aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții forului administrativ și cei ai grupurilor amintite, după întâlnirea pe care au avut-o pe parcursul zilei de 19 septembrie.

Cei prezenți au discutat despre importanța proiectelor pe care le desfășoară și care vizează strategia de dezvoltare a teritoriului.

Dar și despre modul în care CJ poate interveni în strategia Grupurilor de Acțiune Locală, în vederea sprijinirii acestora în  derularea proiectelor.

„Unele dintre Grupurile de Acțiune Locală au reușit să înainteze chiar bine. În cazul altora lucrurile merg ceva mai greu inclusiv din cauză că sunt ceva mai nou înființate, însă toate au scopul de a implementa și finaliza proiecte importante pentru comunitate.

Dacă am intra ca membri în fiecare Grup de Acțiune Locală am putea să le sprijinim financiar.

Trebuie să discutăm o strategie comună de dezvoltare a județului, să vedem cum putem să dezvoltăm un parteneriat cu vecinii noștri din Satu Mare, în special pe proiectul transfrontalier cu Ucraina.

Am avut deja primele discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.

Am stabilit că avem nevoi și proiecte comune, care pot fi dezvoltate împreună. Trebuie să fim prieteni și nu rivali, iar aici mă refer și la proiectul Aeroportului Internațional, unde noi nu concurăm cu cei din Satu Mare, ci ar trebui să ne completăm. Concurenții noștri sunt cei din Cluj”, a arătat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Reprezentanților Grupurilor de Acțiune Locală le-a fost sugerat să ia în calcul exploatarea patrimoniul arhitectural tradițional.

Respectiv să se analizeze în ce măsură pot fi inițiate proiecte de dezvoltare și restaurare construcțiilor care ne reprezintă ca județ.

Grupurile de Acțiune Locală se vor întâlni din nou cel mai probabil pe parcursul săptămânii viitoare.

Atunci se va lua în discuție modul în care se pot implementa proiecte pe fondurile forestiere.

Citeşte şi SE ÎMPART DIN NOU – Ajutoarele europene rămase în stoc sunt redistribuite

C.A.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA