AcasăLifestylePariul Handicap Asiatic explicat

Pariul Handicap Asiatic explicat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pariurile sportive online reprezinta un domeniu care se dezvolta intr-un ritm continuu si accelerat. Astfel, experienta de pariere pe internet devine pe zi ce trece tot mai interesanta si atractiva pentru pasionatii acestui joc, care aleg in numar mare sa isi deschida cont pe platformele licentiate.
Optiunile de pariere sunt astazi aproape nelimitate, iar oferta de pronosticuri la casele de pariuri online de top este una extrem de bogata. Unul dintre cele mai populare si interesante tipuri de pariuri este Handicapul Asiatic, optiune despre care iti voi oferi toate informatiile de care ai nevoie in cadrul acestui articol.

Ce este Handicapul Asiatic?

Handicapul Asiatic reprezinta un tip de pronostic interesant, care se refera la faptul ca una dintre echipele implicate in meci sau unul dintre jucatori (in cazul sporturilor individuale) va porni cu un avantaj sau un dezavantaj fictiv la startul partidei.

Astfel, la rezultatul final al meciului se va adauga sau se va scadea handicapul asiatic selectat si astfel se va stabili soarta pariului tau.

Din start trebuie sa stii ca atunci cand pariezi pe handicap asiatic nu exista doar situatiile clasice de pariu castigator sau pierzator.

Pe langa acestea, in functie de linia de handicap selectata si de scorul final al meciului, vei putea intalni si situatii de: pariu pe jumatate castigat, pariu rambursat sau pariu pe jumatate pierdut. Despre toate acestea vei afla detalii in randurile ce urmeaza.

Unde poti juca Handicap Asiatic

Daca in urma cu mai multi ani Handicapul Asiatic era o optiune de pronostic destul de rar intalnita, in ziua de astazi ea este prezenta la majoritatea caselor de pariuri de pe internet. Putine sunt acum agentiile care nu au acest tip de pronostic in oferta.

Daca te intereseaza sa ai la dispozitie o gama variata de linii de Handicap Asiatic, atunci poti alege agentia Winbet. In plus, pe langa o oferta bogata de pariuri cu Handicap Asiatic, poti uneori sa incasezi la Winbet bonus fara depunere si chiar sa pariezi 100% gratuit, fara sa scoti vreun ban din buzunar.

Handicapul Asiatic explicat

Chiar daca la prima vedere acest tip de pariu poate parea destul de complicat, in realitate nu este deloc asa. Il vei intelege destul de repede considerand exemplele de mai jos, iar ulterior vei putea selecta cu usurinta liniile de handicap dorite, astfel incat sa beneficiezi de cele mai bune cote si de sanse de castig cat mai mari.

Trebuie sa stii ca handicapul asiatic poate fi atat pozitiv (caz in care se acorda un avantaj fictiv unei echipe sau unui jucator), cat si negativ (caz in care se acorda un dezavantaj fictiv unei echipe sau unui jucator). De asemenea, exista mai multe linii de handicap asiatic din care tu vei putea alege.

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza acest tip de pariu, ti-l voi prezenta impartindu-l in 3 categorii si anume:

 • Handicap Asiatic fara returnare de miza
 • Handicap Asiatic cu returnare totala de miza
 • Handicap Asiatic cu returnare partiala de miza

Pentru o exemplificare si mai buna voi considera un meci de fotbal intre Barcelona si Real Madrid, sa zicem.

Handicap Asiatic fara returnare de miza

Stii ca ai de-a face cu un Handicap Asiatic fara returnare de miza atunci cand valoarea liniilor este de tipul 0.5, 1.5, 2.5 etc. Iata mai jos cateva exemple de astfel de handicapuri asiatice si ce inseamna fiecare in parte:

 • Barcelona -0.5 – acest pariu este practic similar cu cel de tipul Rezultat Final si se refera la victoria Barcelonei. Asadar, daca Barcelona castiga meciul, atunci pariul este castigator si bineinteles necastigator in celelalte situatii.
 • Barcelona +0.5 – aceasta linie este echivalentul sansei duble. Pariul Barcelona +0.5 este castigator daca Barcelona castiga sau daca meciul se termina la egalitate. Pierzi meciul daca Real Madrid se impune.
 • Barcelona -1.5 – pentru ca acest pariu sa fie castigator Barcelona trebuie sa castige meciul la 2 sau mai multe goluri diferenta. In caz contrar, pariul este pierdut.
 • Barcelona +1.5 – pariul este castigator daca Barcelona castiga, daca meciul se termina egal sau daca Barcelona pierde la exact 1 gol diferenta. Daca Real Madrid castiga meciul cu un avans de cel putin 2 goluri, atunci pariul este pierdut.

Handicap Asiatic cu returnare totala de miza

Liniile de Handicap Asiatic care ofera returnare totala de miza le vei gasi sub forma unor numere intregi, adica 0, 1, 2 etc. Fata de situatiile de pariuri stabilite mai sus, adica pierzator sau castigator, in acest caz va aparea si o a 3-a situatie, cea de rambursare totala de miza.

 • Barcelona 0 – acest tip de pariu este castigator daca Barcelona castiga meciul. Daca meciul se termina egal atunci primesti miza plasata inapoi. Daca Real Madrid castiga, atunci pierzi pariul.
 • Barcelona -1 – castigi acest pariu daca Barcelona castiga la 2 sau mai multe goluri diferenta, primesti banii inapoi daca Barcelona castiga la exact 1 gol diferenta si pierzi pariul daca meciul se termina egal sau este castigat de Real Madrid.
 • Barcelona +1 – castigi pariul daca Barcelona castiga sau daca meciul se termina la egalitate. Primesti banii inapoi daca Real Madrid castiga la exact 1 gol diferenta si pierzi pariul daca Real Madrid se impune cu cel putin 2 goluri in fata.

Handicap Asiatic cu returnare partiala de miza

Acest tip de Handicap Asiatic poate fi considerat cel mai complex, insa in realitate este simplu de inteles. Stii ca ai de-a face cu o linie de handicap cu returnare partiala de miza atunci cand valoarea liniei este de tipul: 0.25, 0.75, 1.25, 1.75 etc.

Pariurile de acest tip trebuie judecate practic drept o combinatie de pariu fara returnare de miza si pariu cu returnare totala de miza. Iata cateva exemple:

 • Barcelona -0.25 – este compus practic din Barcelona 0 si Barcelona -0.5. Castigi pariul daca Barcelona castiga meciul. Daca meciul se termina la egalitate primesti jumatate de miza inapoi. Daca Real Madrid castiga, atunci pariul este pierdut.
 • Barcelona +0.25 – este compus din pariurile Barcelona 0 si Barcelona +0.5. Castigi pariul daca Barcelona castiga meciul. Daca meciul se termina la egalitate primesti jumatate din miza inapoi, iar cealalta jumatate este inmultita cu cota pariului. Daca Real Madrid castiga atunci pariul este pierzator.
 • Barcelona -0.75 – este compus din Barcelona -0.5 si Barcelona -1. Castigi pariul daca Barcelona castiga la minim 2 goluri diferenta. Daca Barcelona castiga la exact 1 gol diferenta primesti jumatate din miza inapoi, iar cealalta jumatate este inmultita cu cota pariului. Daca meciul se termina egal sau Real Madrid castiga, atunci pierzi pariul.
 • Barcelona +0.75 – este compus din pariurile Barcelona +0.5 si Barcelona +1. Castigi pariul daca Barcelona castiga sau daca meciul se termina egal. Daca Real Madrid castiga la exact 1 gol diferenta primesti jumatate din miza inapoi. Daca Real Madrid castiga la 2 sau mai multe goluri diferenta, atunci pariul este pierdut.

In concluzie, dupa cum ai putut vedea, Handicapul Asiatic este un pariu interesant si nu foarte greu de inteles. Totusi, inainte de a adauga asemenea pronosticuri pe biletul tau de pariuri asigura-te ca ai inteles la perfectie cum functioneaza Handicapul Asiatic si ce inseamna fiecare linie in parte.

Aceste tipuri de pariuri vin la pachet cu cote destul de bune si sunt foarte flexibile, oferindu-ti posibilitatea de a alege dintre o multime de linii disponibile. Pe langa Handicapul Asiatic mai exista si pariurl goluri asiatice, insa de aceasta data conteaza numarul de goluri marcate in meci.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA