AcasăActualitateSocialPARADOX - Au posturi libere dar nu fac angajări din lipsă de...

PARADOX – Au posturi libere dar nu fac angajări din lipsă de bani

spot_img

DISTRIBUIȚI

Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş are posturi libere dar nu poate face angajări. Astfel, după ce organigrama şi statul de funcţii pentru locaţiile subordonate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş au fost modificate la ultima şedinţă de Consiliu judeţean, în sistem mai sunt siponibile nu mai puţin de 74 de posturi.

“Această modificare era necesară pentru punerea în aplicare a hotărârii de Guvern nr. 867 din 2015 şi determinată de faptul că pentru serviciile acordate în centrele rezidenţiale pentru persoane cu dizabilităţi raportul angajat/beneficiar este de 1 la 1. Practic, vorbim despre îndreptarea unei inechităţi care există în sistem, pentru că până acum raportul acesta în centrele rezidenţiale era de un angajat la 12 beneficiari. Având în vedere acest raport angajat/beneficiar pentru serviciile acordate în centrele rezidenţiale pentru persoane cu dizabilităţi, structura organizatorică a serviciilor subordonate DGASPC se modifică prin majorarea numărului de funcţii, de la 1.120 la 1.194”, a declarat Adrian Mândru, purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş.

Cu toate acestea, momentan nu se fac angajări pentru că bugetul alocat instituţiei pentru anul în curs nu permite acest lucru. Lipsa de personal va fi remediată gradual, în funcţie de alocările bugetare suplimentare care se vor face pe parcursul anului.

O altă modificare în organigramă este înfiinţarea, în cadrul aparatului propriu al DGASPC Maramureş, a Compartimentului Echipa Mobilă – Intervenţie Centre, compartiment care va avea personal contractual şi care va fi format din două echipe, una pentru zona Baia Mare şi o echipa pentru zona Sighetul Marmaţiei.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA