AcasăEvenimentPadurea Măgura: Sase focuri de arma pentru prinderea unui contrabandist in varsta...

Padurea Măgura: Sase focuri de arma pentru prinderea unui contrabandist in varsta de 28 ani (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul  I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat  peste  7.400 pachete cu ţigări în valoare de  71.500 lei, pe care, mai multe persoane intenționau sa le introducă ilegal in tara. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras şase  focuri de armă în plan vertical.

În data de 18 martie a.c., în jurul orei 19.00, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a descoperit pe versantul muntos Măgura, ascunse în pădure, mai multe colete voluminoase ce conţineau ţigări. În apropiere, poliţiştii de frontieră au depistat şi reţinut un bărbat, cetăţean român, identificat ca fiind Vasile H. de 31 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. În continuare, s-a stabilit faptul că la activitatea infracţională a mai participat o persoană, cetăţean român, în vârstă de 28 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ. La cercetarea terenului au fost descoperite 5 colete ce conţineau 2.492 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 22.400 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, desfacere şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia., la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Focuri de arma pe granita
Ieri, 18 martie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat  un grup de persoane care au trecut frontiera din Ucraina în România, transportând mai multe colete voluminoase, spre interiorul ţării. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical. Nici de această dată persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele şi fugind în direcţia statului vecin. S-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării şi reţinerii persoanelor în cauză, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. Totodată, la faţa locului au fost descoperite 4 baxuri ce conţineau 1.940 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 19.400 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Focuri de arma
Tot ieri, în jurul orei 23.00, poliţişti de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat două persoane care au trecut frontiera din Ucraina în România, îndreptându-se spre interiorul ţării. Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, în plan vertical, moment în care bărbaţii au fugit în direcţii diferite profitând de întuneric. La faţa locului, au fost descoperite 6 colete învelite în folie neagră, care conţineau 2.970 pachete ţigări, în valoare de 29.700 de lei.Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.

VEZI UN REPORTAJ REALIZAT LA POLITIA DE FRONTIERA, IN ZONA MAGURA

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA