AcasăLifestyleOțelul colorat – o pată de culoare în structurile metalice ale viitorului

Oțelul colorat – o pată de culoare în structurile metalice ale viitorului

spot_img

DISTRIBUIȚI

De fiecare dată când observăm structuri metalice colorate, cu un design uimitor, ne întrebăm cum este posibil un astfel de rezultat spectaculos? Totul se întâmplă datorită rulourilor din oțel colorat https://metinvestholding.com/ro/products/steel-coils/colour-coated-rolled-steel, care sunt niște foi din oțel laminat prin diverse procedee (la cald sau la rece), ce sunt vopsite ulterior cu o vopsea polimerică.

Vom discuta în continuare de ce sunt atât de interesante rulourile din oțel colorat, care sunt domeniile în care le regăsim, dar și despre caracteristicile acestora și avantajele prezentate. Mai ales că astăzi, dar și în viitor, structurile vor dispune nu doar de un nivel ridicat de rezistență, ci vor fi și atractive din punct de vedere estetic.

Cum se realizează procedura de colorare a oțelului?

Acoperirea oțelului laminat cu un strat de vopsea polimerică îi conferă acestuia o rezistență îmbunătățită în timp, protejându-l de acțiunea factorilor externi de coroziune. O astfel de acțiune este recomandată în special în cazul edificării unor structuri în zone cu un nivel foarte ridicat al umidității. Procedura de colorare a oțelului (vopsire duplex) se realizează prin intermediul unor echipamente care aplică în mod automat vopseaua.

Vopseaua se întinde uniform pe suprafața netedă a oțelului, după ce în prealabil a fost efectuată o procedură de curățare a acesteia, după care s-a aplicat un procedeu de pre-tratare chimică. Una sau ambele părți ale ruloului sunt colorate cu vopseluri lichide sau cu diverse pulberi colorate care vor fi întărite sau laminate cu ajutorul unor folii speciale. Procedeul de uscare implică folosirea unei surse de aer cald.

Avantajele colorării oțelului

Mega structurile metalice care pot fi văzute în întreaga lume reușesc să impresioneze nu doar prin dimensiuni, ci și prin aspectul estetic. Elementul-cheie în obținerea acestui rezultat încântător din punct de vedere vizual este oțelul colorat. Crearea unui design deosebit implică utilizarea unor role de oțel colorat ce au diferite dimensiuni, forme, suprafețe și culori și combinarea lor într-un mod unic și impresionant. Așadar, dincolo de crearea unor efecte vizuale atractive, colorarea oțelului mai oferă și alte beneficii:

  • Crește nivelul de rezistență împotriva factorilor cu acțiune corozivă – zonele cu o umiditate crescută permit formarea ruginii pe oțel, dar utilizarea oțelului colorat crește nivelul de rezistență în timp a structurii metalice;
  • Structurile metalice din oțel colorat sunt prietenoase cu mediul înconjurător – acest lucru se datorează utilizării unor vopseluri organice, care nu au un efect dăunător asupra mediului înconjurător și care sunt rezistente la toate mediile în care sunt amplasate, având o rezistență crescută la acțiunea umidității și a ploii;
  • Rulourile din oțel laminat colorat sunt materiale reciclabile – unul dintre avantajele oțelului este că nu-și pierde proprietățile de-a lungul timpului, calitatea sa fiind aceeași chiar și după mult timp. Folosirea unor vopseluri 100% prietenoase cu mediul permite o reciclare cu costuri foarte mici și avantajoasă pentru mediul înconjurător;
  • Durabilitatea și rezistența în timp a oțelului cresc – vopseaua protejează oțelul de acțiunea diverșilor factori, astfel că durabilitatea acestuia crește, ceea ce înseamnă o rezistență mai îndelungată (chiar și la temperaturi negative, de până la -15 °C, în funcție de tipul vopselei);
  • Este mai ușor de lucrat cu astfel de materiale – dat fiind faptul că sunt furnizate deja în anumite secțiuni, dimensiuni și forme, aceste rulouri din oțel colorat sunt mai simplu de integrat în designul imaginat de către arhitecți, ceea ce ușurează procedurile pentru constructori.

În comparație cu oțelul obișnuit, cel colorat dispune de proprietăți mecanice mai bune și beneficiază de o creștere a nivelului de rezistență în timp. În general, grosimea stratului de vopsea care se aplică peste oțel începe de la 15 microni și ajunge până la 40 de microni. Grosimea stratului de oțel este între 0,25 și 2 mm, lățimea fiind cuprinsă între 8 și 18 cm.

Tipurile de oțel care sunt susceptibile de a fi colorate mai ușor sunt cele din oțel laminat la cald, oțel laminat la rece, galfan, oțel galvanizat electronic și oțelul de tip galvalume. În ceea ce privește tipul de acoperire care se aplică peste rulourile din oțel, printre acestea se numără PVDF-ul (combinație de acril și polivinil), poliesterul și poliuretanul.

În ce domenii de activitate își găsește aplicabilitatea oțelul colorat?

Printre domeniile în care oțelul colorat își găsește aplicabilitatea se numără industria producătoare de automobile, industria de confecționare mobilă, domeniul construcțiilor, precum și industria produselor de tip electrocasnice și de larg consum. Oțelul colorat reprezintă una dintre cele mai interesante materiale care pot fi utilizate în viitor.

Grație caracteristicilor sale îmbunătățite de acoperirea cu vopsea, aceste rulouri pot fi folosite într-o gamă extinsă de domenii. Mai mult ca sigur că vor fi lansate noi variante de oțel colorat, care să reușească să îi încânte pe oameni prin efectele vizuale create și care vor fi integrate în super structurile ce se vor construi în viitor.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA