AcasăslolvaciaOSCAR 2016 – În această noapte, Gala laureaţilor celei de-a 88-a ediţii,...

OSCAR 2016 – În această noapte, Gala laureaţilor celei de-a 88-a ediţii, cu The Revenant în postura de mare favorit

DISTRIBUIȚI

Gala laureaţilor celei de-a 88-a ediţii a premiilor Oscar va avea loc duminică seara, la Dolby Theatre din Los Angeles, şi va fi transmisă în direct în peste 225 de ţări şi regiuni din întreaga lume, după cum anunţă pagina web a organizatorilor prestigioasei ceremonii.

Marcat de polemica referitoare la absenţa, pentru al doilea an consecutiv, a persoanelor de culoare de pe lista de nominlizări, evenimentul îl va avea ca gazdă pe Christopher Julius Rock III, cunoscut sub numele de Chris Rock, scenarist, producător de televiziune, regizor şi unul dintre cei mai îndrăgiţi actori afroamericani din SUA. El a mai avut în 2005 această dificilă misiune şi este deosebit de încântat de noua provocare.

”Chris Rock este cu adevărat MVP -ul (Most Valuable Player, Cel mai valoros jucător) din industria de entertainment. (…) Va fi o gazdă fenomenală” pentru magica seară a decernării premiilor anuale ale Academiei Americane de Film, au asigurat David Hill şi Reginald Hudlin, producătorii întregului show.

Lista vedetelor cinematografice care vor înmâna preţioasele distincţii cuprinde, ca în fiecare an, actori, regizori, muzicieni, printre care unii deţinători ai statuetelor de aur, iar alţii nominalizaţi anul acesta. Prin ei se vor număra J.J. Abrams, Patricia Arquette, Cate Blanchett, Emily Blunt, Sacha Baron Cohen, Russell Crowe, Benicio Del Toro, Morgan Freeman, Whoopi Goldberg, Lady Gaga, Quincy Jones, Julianne Moore şi Eddie Redmayne.

Filmul ”The Revenant” pleacă din postura de mare favorit, cu 12 nominalizări, inclusiv la categoriile ”Cel mai bun film”, ”Cel mai bun regizor”, ”Cel mai bun actor în rol principal” şi ”Cel mai bun actor în rol secundar”. Pe locurile următoare figurează ”Mad Max: Fury Road”, care a obţinut 10 nominalizări, ”The Hateful Eight” – 8, ”The Martian” – 7, ”Spotlight”, ”Bridge of Spies” şi ”Carol” – câte 6, iar ”The Big Short” şi ”Star Wars: The Force Awakens” – câte 5.

Conform specialiştilor, în 2016, competiţia pentru cel mai apreciat premiu – ”Cel mai bune film” – are un rezultat greu de prognozat, peliculele ‘The Revenant’, ‘The Big Short’ şi ‘Spotlight’ fiind cotate cu cele mai mari şanse, fără a se exclude însă şi surprizele.

La categoria ”Cel mai bun film în limbă străină”, mari şanse la statueta de aur are lungmetrajul ”Son of Saul”, al regizorului ungar Laszlo Nemes, în care joacă şi actorul român Levente Molnar. Pelicula a obţinut deja în 2016 Globul de Aur pentru ”Cel mai bun film străin”.

Întregul eveniment este însoţit de măsuri de securitate speciale, sporite în 2016 în contextul în care în California este încă viu şocul produs de atacul terorist din 2 decembrie 2015, când un cuplu de musulmani radicalizaţi a împuşcat mortal 14 persoane şi a rănit alte 21 la un centru social din San Bernardino.

Noaptea premiilor se va încheia cu tradiţionalul ”Governos Ball”, marea petrece oficială organizată de Academia de Film pentru 1.500 de invitaţi – câştigătorii trofeelor şi toţi cei nominalizaţi, prezentatorii şi cei care au asigurat numerele artistice din timpul ceremoniei. Atmosfera va fi întreţinută de Troy ‘Trombone Shorty’ Andrews şi formaţia sa ”Orleans Avenue”. 

Ceremonia în cifre:

oscars-xlarge

De la lungimea covorului roșu, la greutatea statuetelor aurii și până la numărul scaunelor, iată principalele cifre care însoțesc cea de-a 88-a ceremonie a premiilor Oscar care va avea loc duminică seară la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, relatează AFP.

– Numărul membrilor votanți ai Academy of Motion Picture Arts and Sciences: 6.261.

– Numărul țărilor în care va fi transmisă ceremonia: peste 225.

– Lungmetrajele eligibile anul acesta la Oscarul pentru cel mai bun film: 305.

– Țările care au candidat la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină: 80.

– Numărul statuetelor decernate la ceremonia de anul trecut: 51.

– Numărul categoriilor la Oscar: 24.

– Înălțimea statuetei: 34,2 de centimetri.

– Greutatea statuetei: 3,9 kilograme.

– Numărul statuetelor decernate de la prima ceremonie din anul 1929: 3.001.

– Numărul locurilor pentru fani în estrada de-a lungul covorului roșu: 745.

– Lungimea covorului roșu: 152 de metri.

– Capacitatea sălii Dolby Theatre: 3.401 de locuri.

– Gazdele ceremoniei care au prezentat de cele mai multe ori: Bob Hope (19). Chris Rock va fi gazda galei de anul acesta.

– Record al nominalizărilor pentru o persoană în viață: compozitorul John Williams (50), nominalizat și anul acesta pentru coloana sonoră a filmului „Star Wars: The Force Awakens”

– Cea mai lungă transmisie a ceremoniei Oscarurilor: 4 ore și 23 de minute (2002).

– Cea mai scurtă: 1 oră și 40 de minute (1959).

– Prima ceremonie difuzată la televiziune: 19 martie 1953.

– La Balul Guvernatorilor organizat după ceremonie de Academia de la Hollywood, bucătarul șef Wolfgang Puck va oferi celor 1.500 de invitați peste 30 de feluri de mâncare, printre care și 5.000 de mini-Oscaruri de ciocolată.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA