AcasăEvenimentOriginar din Baia Mare, cardiologul Horatiu Rus, a primit 7 ani de...

Originar din Baia Mare, cardiologul Horatiu Rus, a primit 7 ani de inchisoare pentru ca a facut sex cu doi baieti pe care ii trata

DISTRIBUIȚI

Cardiologul Horatiu Rus care a lucrat la Spitalul Judetean Brasov, dar si la un cabinet privat, este originar din Baia Mare, oras pe care l-a parasit in urma cu aproximativ un deceniu. In varsta de 43 de ani, acesta a fost acuzat ca ar fi profitat de calitatea sa de medic si a intretinut, prin constrangere morala, raporturi sexuale cu doi baieti. 

Sentinţa dată de magistraţii Tribunalului Braşov şi nu este definitivă. Medicul cardiolog a fost acuzat că a întreţinut relaţii sexual homosexuale cu minori de 17 ani pe care îi trata pentru afecţiuni cardiace. Horaţiu Rus a primit şapte ani de închisoare pentru viol şi act sexual cu un minor. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şase bărbaţi, printre care şi patronul clubului frecventat de homosexuali de pe str. Carierei, unde, potrivit anchetatorilor, clienţii puteau să întreţină raporturi contra cost cu persoane de sex masculin (inclusiv minori). Dodo Ferenc (43 de ani) a fost achitat pentru constituire a unui grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, dar a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de minori şi trafic de persoane, scrie mytex.ro.

Ancheta a stabilit că medicul a întreţinut relaţii sexuale de tip homosexual cu doi dintre pacienţii săi, aflaţi sub tratament, exercitând asupra lor o violenţă psihologică. Mai exact, acei copii, cardiaci fiind, se aflau sub tratament medical. Pentru că nu aveau bani să-şi cumpere medicamentele, Rus îi condiţiona, oferindu-le tratamentul în schimbul întreţinerii unor raporturi sexuale. Întreaga grupare a fost destructurată de procurorii DIICOT Braşov la începutul lunii aprilie 2012. Gruparea era formată din opt indivizi, care racolau băieţi, minori, şi îi obligau apoi să se prostituze în două cluburi din Braşov.  Potrivit anchetatorilor, „liderul grupării, învinuitul Dodo Ferenc, 41 de ani, deţine un club privat, situat în municipiul Braşov, în incinta căruia clienţii întreţin raporturi sexuale contra cost cu persoane minore de sex masculin. Din cercetări  a rezultat că  membrii grupării, Măciucă Daniel-Sebastian, 31 de ani, Lazarovici Valentin, 40 de ani şi Borşan Florentin-Ovidiu,32 de ani, au recrutat şi cazat un număr de 14 victime de sex masculin, majore şi minore, pe care, prin ameninţare, violenţă sau alte forme de constrângere fizică sau morală, le-au obligat la practicarea prostituţiei, obţinând în acest mod sume substanţiale de bani”.

Sentinţa nu este definitivă. Aceasta a fost atacată la Curtea de Apel Braşov.

Sursa text: Adevarul.ro si eMM.ro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA