AcasăEvenimentSportORIENTARE PE SCHIURI - Sportivii de la Electro Sistem Baia Mare au...

ORIENTARE PE SCHIURI – Sportivii de la Electro Sistem Baia Mare au făcut senzație la Campionatele Naționale

spot_img

DISTRIBUIȚI

ORIENTARE PE SCHIURI  În perioada 21-24 februarie 2019, în Vatra Dornei s-au desfășurat Campionatele Naționale de Orientare pe Schiuri în probele de sprint, medie distanță, lungă distanță și ștafetă, competiție organizată de Federația Română de Orientare în parteneriat cu CS Nord Baia Mare și Spria Baia Sprie. Evenimentul a adunat la start peste o sută de competitori de la  mai multe cluburi de profil din țara și s-a derulat pe Dealul Negru din vecinătatea telescaunului cu același nume, locație situată la cota 1.300 de metri. Vremea a dat mult de furcă concurenților dar și arbitrilor, deoarece toate etapele de concurs s-au desfășurat pe un frig foarte pătrunzător (cca minus 15 grade), fiind prezent chiar și viscolul în 2 etape de concurs.

După o pregătire asiduă, sportivii de la CS Știința Electro Sistem Baia Mare s-au prezentat cu multă încredere la startul acestui important eveniment, mai ales prin prisma faptului că ei domină de multă vreme competițiile de acest gen din România. Așteptările nu au fost înșelate, deoarece rezultatele obținute sunt foarte bune, nu mai puțin de 59 de diplome au reușit să depună în vitrina clubului sportivii băimăreni. Aproape toți componenții clubului și-au adus contribuția la această impresionantă zestre de medalii, însă merită amintit faptul că o sportivă, respectiv Alexandra Roman a reușit să obțină toate cele 4 titluri de campion puse la bătaie în cadrul categoriei junioare I.

Foarte aproape de această performanță au fost și Andreea Manu (junioare III) și Alexandru Catană (juniori I), fiecare obținând câte 4 medalii, însă doar 3 de aur. Nu este de neglijat nici faptul că în foarte multe categorii sportivii de la Știința Electro Sistem Baia Mare au acaparat în întregime podiumul de premiere în probele individuale. Acest fapt a fost reușit și în proba de ștafetă, unde în cadrul categoriei junioare III au reușit să urce pe podium toate cele 3 ștafete ale clubului prezente la start, o situație mai rar întâlnită.

În urma obținerii acestor frumoase rezultate, gruparea baimareana condusă de antrenorii Lucia Pop și Istvan Sebestyen rămâne în continuare cel mai titrat club sportiv de orientare pe schiuri, reușind să se mențină în această postură de peste 10 ani.

Următoarea acțiune importantă pentru CS Știința Electro Sistem Baia Mare va fi Campionatul Național de Ștafetă Mixtă și Cupa României, competiții ce se vor desfășura la sfârșitul acestui weekend în stațiunea Izvoare.

Rezultatele obținute sunt:

M21 Sebestyen Istvan – o medalie de argint, una de bronz

M20 Biro Alexandru – 2,0,1

Peleș Vlad – 1,2,0

 M17 Catană Alexandru – 3,0,1

 Iacob Adrian – 1,3,0

Vadean Cătălin – 1,0,3

M14 Hreniuc David – 2,1,1

Catană Marius – 2,0,1

Kotai Alexandro – 1,0,0

M12 Manu Cristian – 1,0,0

 F45 Pop Lucia 0,2,0

 F17 Roman Alexandra – 4,0,0

Creciun Alexandra – 1,2,1

 Peleș Ștefania – 0,1,2

 F14 Manu Andreea – 3,1,0

Sabou Tania – 2,2,0

Sabou Codruța – 0,1,1

Ciocian Rebeca – 0,1,1

 F12 Man Antonia – 1,1,1

Sebestyen Carla – 1,0,1

 

COMUNICAT DE PRESĂ CS ȘTIINȚA ELECTRO SISTEM BAIA MARE

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA