AcasăActualitate112ORIENTARE ÎN CARIERĂ - Ziua ștafetei la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș

ORIENTARE ÎN CARIERĂ – Ziua ștafetei la Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

‘=Cu ocazia Zilei Ştafetei – eveniment de orientare în carieră a tinerilor, la care poliţia este parteneră şi în acest an, trei elevi ai Colegiului Naţional Mihai Eminescu, din municipiul Baia Mare, au avut şansa de a experimenta o parte mai practică a vieţii de poliţist. 

Sub îndrumarea doamnei subcomisar Cecilia Grozavu elevilor le-a fost prezentat sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. După această prezentare generală elevii au avut prilejul să se deplaseze cu o autospecială de poliţie până la locul desfăşurării repetiţiilor pentru parada militară ce va avea loc la 1 Decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, unde au putut vedea şi alte autospeciale şi echipamente de care dispun structurile Ministerului Afacerilor Interne şi alte ministere.

La finalul celor două ore petrecute în compania poliţiştilor, elevii ne-au împărtăşit câteva păreri: „ne bucurăm că am avut ocazia să vedem de la sala de şedinţe a celor mai înalte grade până la Centrul de reţinere si arest preventivLa defilare am fost impresionaţi de disciplina pe care o au serviciile noastre de securitate.”a precizat elevul Ciurdaş Timotei.

Eleva Horţ Sonia a declarat, după ce i-a cunoscut şi pe specialiştii din cadrul Serviciului Criminalistic, că „în ciuda concepţiei comune, cei ce lucrează în poliţie nu sunt persoane rigide, din contră,sunt  foarte cumsecade”. Tânărul Socolan Adrian a fost de părere că „pe lângă informaţiile acumulate a fost şi o experienţă foarte motivaţională pentru noi, punându-şi amprenta pe deciziile noastre legate de cariera pe care o vom urma”.
„Ne bucură maturitatea cu care tinerii de azi abordează alegerea unei profesii şi faptul că profită de toate oportunităţile pe care instituţiile le pun la dispoziţia lor pentru a vedea dacă abilităţile pe care le au vor putea fi puse în valoare la locul de muncă”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.
 
Informații furnizate de către IPJ Maramureș
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA