AcasăLifestyleOrganizarea bagajului de vacanță pentru un concediu reușit

Organizarea bagajului de vacanță pentru un concediu reușit

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://www.piqsels.com/en/public-domain-photo-zktza

 

O vacanță binemeritată se află pe lista de priorități a oricui, mai ales după o perioadă mai lungă de amânări sau de schimbări de planuri din motive obiective. Dacă te numeri printre cei care plănuiesc o evadare mai lungă sau doar un city break de câteva zile, îți oferim mai jos câteva sfaturi despre cum să-ți alcătuiești lista cu cele necesare, ca să fii pregătit pentru orice situații și să te bucuri cu adevărat de această perioadă pe care o aștepți de mult timp.

 

Iată cum să procedezi astfel încât să selectezi obiectele esențiale și cum să-ți organizezi bagajul în așa fel încât să ai parte de un concediu reușit.

Alcătuiește lista cu obiectele necesare în bagajul de vacanță

După ce te-ai ocupat de rezervarea biletelor de tren sau de avion, unul din aspectele de bază pentru a te bucura de un concediu binemeritat este modul în care reușești să ai cu tine la îndemână cele necesare pe toată durata vacanței. Fie că este vorba de o perioadă mai scurtă de 3-4 zile sau de una-două săptămâni, modul în care vei putea să te relaxezi depinde în mare măsură și de felul în care îți organizezi bagajul.

 

Lista cu obiectele de care ai nevoie depinde și de tipul de bilete achiziționate pentru călătorie.

 

Dacă ai parte de voiaj scurt, de câteva zile, o geantă de mână casual-sport cu mânere scurte, de tip duffel bag, este perfectă pentru a acomoda lucrurile necesare unui weekend reușit. O vei putea lua cu tine ca bagaj de mână în cabina de avion, iar aici își pot găsi locul:

  • Câteva tricouri și o jachetă pentru vreme răcoroasă;
  • 2-3  perechi de pantofi ușori;
  • Pantaloni ușori pentru vacanță;
  • Un mic set de cosmetice, fiecare de câte 100 ml, împachetate în pungi ziplock;
  • O mică trusă cu medicamentele esențiale;
  • Gadgeturile pe care le folosești în mod curent.

 

Pentru un concediu mai prelungit, alege din variantele de geamantane încăpătoare de la CCC pe cel cu dimensiunile și culorile potrivite pentru tine. O valiză compactă de acest fel îți permite să-ți organizezi bagajul cu mai mare ușurință.

 

De exemplu, poți rula mai multe bluze sau tricouri astfel încât să nu se șifoneze, sau poți folosi chiar saci vidați pentru a transporta mai multe piese vestimentare, iar încălțămintea va putea fi strecurată printre haine sau la baza trolerului. Dacă acesta este prevăzut cu capac, acesta poate fi utilizat pentru a păstra la îndemână actele sau obiecte mici de care ai avea nevoie în aeroport, cum ar fi o eșarfă de vânt, o jachetă ușoară sau un mic organizator ușor pentru kindle, iPod și căști.

 

Fiind mai generos ca dimensiuni, un astfel de bagaj este potrivit pentru cală, și totodată permite o organizare mai bună deoarece poți folosi mai eficient spațiul avut la dispoziție. Cu toate acestea, pentru un concediu reușit nu este nevoie să exagerezi cu hainele și încălțămintea. Din contră, poți opta pentru obiecte ușoare și versatile, care pot fi combinate cu ușurință între ele pe toată durata vacanței.

Achiziționează din timp tot ce ai nevoie

Pentru a te bucura de un concediu reușit, este important să te ocupi din timp de achiziționarea tuturor obiectelor de care ai nevoie, de la cele vestimentare la acte, bilete și documente de călătorie. Deasemenea, în bagajul tău își pot găsi locul un adaptor pentru priză, așa că ar fi util să găsești unul în timp util.

 

Dacă vei pleca în vacanță alături de copii, nu uita de lista de medicamente absolut necesare pentru ei și nu numai. Aceasta trebuie să includă antivomitive, antipiretice și antidiareice, dar și creme antiinflamatoare, loțiuni de protecție solară și leucoplast ori bandaje. O organizare eficientă și din timp a acestor lucruri te va scuti de drumuri inutile farmacii în locații necunoscute, în caz de nevoie.

 

În plus, în funcție de destinația aleasă pentru vacanța va fi nevoie să te informezi din timp asupra situației epidemiologice din locația respectivă. În anumite cazuri va fi nevoie probabil să ai la îndemână încă măști de protecție și dezinfectante de mâini, deopotrivă cu evidență la zi a vaccinurilor efectuate.

Verifică dacă ai toate cele necesare în momentul plecării

Verifică din timp care este starea curentă în momentul plecării, ca să te asiguri că vei fi la zi cu toate cele necesare în momentul plecării. Ai grijă să iei cu tine doar obiectele necesare, și indiferent dacă vei avea nevoie de un bagaj voluminos sau mai light, asigură-te că folosești optim spațiul avut la dispoziție. În momentul achiziționării biletului, vezi ce tip de bagaj poți lua cu tine, mai exact ce limite de greutate și dimensiuni sunt permise la compania aeriană pe care o folosești.

 

Împachetează eficient, pregătește din timp documentele de călătorie și verifică starea vremii, odată cu situația epidemiologică a țării de destinație, astfel încât să te bucuri din plin de cele câteva zile de vacanță binemeritată!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA