AcasăAdministrațieORDINE ȘI SIGURANȚĂ – Primarul Cherecheș anunță montarea a 800 de camere...

ORDINE ȘI SIGURANȚĂ – Primarul Cherecheș anunță montarea a 800 de camere de supraveghere în municipiu și dotarea Poliției Locale cu mașini electrice

spot_img

DISTRIBUIȚI

ORDINE ȘI SIGURANȚĂ  Primarul Cătălin Cherecheș cere transparență și eficiență Poliției și Procuraturii Ordine și disciplină pe străzile din municipiul Baia Mare. A fost mesajul transmis de primarul Cătălin Cherecheș în cadrul celei mai recente conferințe de presă organizate la sediul Primăriei Baia Mare. Mai mult, pentru a fi mai eficient și prompți la solicitările cetățenilor, Poliția Locală va fi dotată cu mașini electrice, iar străzile din Municipiul Baia Mare vor fi împânzite cu camere de supraveghere pentru a monitoriza atent fiecare intenție a infractorilor și a reduce rata producerii acestora.

În deschiderea conferinței de presă, primarul Cătălin Cherecheș s-a arătat nemulțumit de modul de operare a polițiștilor dar și a celor de la procuratură în cazul ultimelor evenimente negre produse în municipiul Baia Mare. Este vorba de nesoluționarea de mai bine de o lună de zile a cazului în care este anchetată uciderea unei fetițe de cinci ani, dar și jaful armat desfășurat zilele trecute la o sucursală bancară din Baia Mare. Mai mult, Cătălin Cherecheș a arătat că cele două instituții nu au colaborat cu municipalitatea, dar nici nu au fost în stare să ofere până la această oră indicii relevante în prinderea făptașilor.

În cadrul conferinței de presă, primarul Cătălin Cherecheș a subliniat și un lucru în premieră pentru municipiul Baia Mare. Direcția Generală de Acțiune Civică, prin Poliția Locală a întocmit primele trei dosare penale pentru cerșetorie în rândul minorilor. De asemenea, comparativ cu aceeași perioadă a anilor precedenți, eficiența angajaților din cadrul Poliției Locale a crescut în ceea ce privește numărul sancțiunilor încasate. Mai exact, cuantumul acestora s-a triplat, ajungându-se la suma de peste 700.000 de lei. Evoluția, considerată favorabilă, va duce și la dotarea masivă a direcției din cadrul Primăriei Baia Mare.

În momentul de față au fost deja demarate pașii pentru achiziția sistemului de supraveghere video a municipiului Baia Mare, Poliția Locală urmând a fi dotată și cu mașini prietenoase cu mediul.

Sistemul are 800 de camere video. Prima etapă va fi în acest an, de 200 de camere în zonele centrale, cele cu potențial infracțional și cele cu caracter mai special din perspectiva traficului auto. Pe lângă această dotare importantă a Poliției Locale, o altă dotare importantă va fi cea legată de mașini. Și am lansat achiziția pentru zece mașini electrice, cu încărcătoarele aferente, noi estimând ca anul viitor toate mașinile autorității locale, indiferent că vorbim de Poliție Locală, de Municipiu, de Asistență Socială, de Ambient Urban sau Ocolul Silvic să ne orientăm spre mașini electrice sau în cel mai rău caz hibrid. Asta pentru că trebuie să intrăm într-o notă de modernitate și de respect față de mediu”, a spus Cătălin Cherecheș.

 

Sursă: Baia Mare TV

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA