AcasăActualitate112ORDINE DE PROTECȚIE ÎN MARAMUREȘ - Băimăreancă desfigurată în bătaie de către...

ORDINE DE PROTECȚIE ÎN MARAMUREȘ – Băimăreancă desfigurată în bătaie de către concubin. Bărbatul a fost reținut

DISTRIBUIȚI

În perioada acest weekend, polițiștii maramureșeni au intervenit la trei cazuri de violență în familie. În toate cazurile au fost emise ordine de protecție provizorii, iar într-un caz agresorul a fost și reținut pentru 24 de ore.

Unul dintre cazurile de violență domestică a fost semnalat la Cicârlău, unde a avut loc o altercație între un tată de 74 de ani și fiul acestuia de 43 de ani. Ambii se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost transportat la Spitalul din Cavnic pentru consult de specialitate.

Un alt caz de violență în familie a fost sesizat la Sighetu Marmației. O femeie de 58 de ani a apelat SNAU 112 pentru a sesiza poliția cu privire la faptul că fiul său, de 36 de ani, a agresat-o fizic.

Al treilea caz de violență în familie a avut loc în municipiul Baia Mare, unde o femeie de 30 de ani a fost agresată de concubinul său. Victima, pentru că prezenta leziuni la nivelul feţei şi la nivelul membrelor superioare, a fost transportată la spital unde a rămas sub supraveghere medicală pentru investigaţii suplimentare. În acest caz, împotriva agresorului, pe lângă emiterea ordinului de protecție provizoriu, s-a luat și măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările.
Pentru a evita consecințele grave care pot fi generate de comportamentele abuzive din familie, încurajăm victimele violenţei în familie să nu tolereze aceste abuzuri și să solicite ajutorul instituțiilor competente.

  • Astfel, în cazul în care eşti victimă,
  • Sună la 112 – apel de urgență!
  • Mergi la cea mai apropiată secție de poliție!
  • Mergi la cea mai apropiată unitate sanitară pentru îngrijiri medicale, dacă e cazul!
  • Solicită eliberarea certificatului medico-legal de la cel mai apropiat serviciu de medicină legală!
  • Contactează Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul primăriei sau D.G.A.S.P.C. pentru a te informa cu privire la serviciile gratuite de care poți beneficia!
  • Solicită Judecătoriei emiterea unui ordin de protecție dacă viața și integritatea ta fizică sau psihică ori libertatea îți sunt puse în pericol!
  • Şi nu uita de Ordinul de protecţie provizoriu care poate fi emis de către poliţişti pe o perioadă de 5 zile. Acesta poate fi emis la fața locului, pe baza evaluării situaţiei de risc care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA