AcasăActualitateSocialORDIN DE LA BRUXELLES – Fiecare produs din carne va avea eticheta...

ORDIN DE LA BRUXELLES – Fiecare produs din carne va avea eticheta detaliată

DISTRIBUIȚI

Gata cu producătorii de carne necinstiţi, care nu fură doar la cântar, ci şi la conţinut şi compoziţie, şi fac astfel bani pe spinarea, dar mai ales pe sănătatea noastră!

Din această lună, Uniunea Europeană îi obligă să ne informeze detaliat despre conţinutul cărnii pe care ne-o vând.

Ambalajul oricărui produs din carne de porc, oaie, capră sau pasăre va reflecta obligatoriu adevărul despre ce suntem pe cale să cumpărăm. Uniunea Europeană insistă că oamenii trebuie să ştie cu ajutorul etichetei inclusiv ţara de origine pentru carnea din alimentele procesate de pe rafturile magazinelor. Măsura este o consecinţă a scandalului cărnii de cal, vândute, acum doi ani, în Occident pe post de carne de vită. Până acum, menţiunea era obligatorie doar pentru carnea de vită şi a fost introdusă după apariţia “bolii vacii nebune”.

Noua legislaţie europeană care priveşte etichetarea cărnii de pasăre a intrat în vigoare de la 1 aprilie. În fiecare an, în UE sunt produse 45 de milioane de tone de carne. În Franţa, Spania, Italia sau Germania, marii producători vând deja loturi de carne ce respectă noile reguli de etichetare. La noi, produsele vor avea etichete noi, pe măsură ce rafturile marilor magazine vor fi aprovizionate cu stocuri de carne proaspătă. 

Laptele românesc, în pericol să dispară de pe rafturi!

Bem din ce în ce mai mult lapte din import, în timp ce ţăranul român îl aruncă la porci pentru că nu are cui să-l vândă. Iar pericolul cel mare abia de-acum ne paşte, pentru că Uniunea Europeană a eliminat cotele de lapte. Mai exact, din această lună, oricine va putea vinde oricât şi oriunde.

“Hipermarketurile au început să renunţe la producţia internă de lapte, pentru că mărcile lor proprii se produc în ţări precum Polonia (60%), Ungaria, Germania, Austria sau Slovacia”, explică Dorin Cojocaru, preşedintele patronatului APRIL din industria laptelui.

Şi-atunci, aproape jumătate dintre micii fermieri care cresc vaci de lapte se tem că vor intra în faliment. Măsura i-a scos săptămâna trecută în stradă pe crescătorii de ovine şi bovine.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA