AcasăActualitateSocialORA DE IARNĂ 2015 – Duminică, 25 octombrie, ceasurile vor fi date...

ORA DE IARNĂ 2015 – Duminică, 25 octombrie, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră

DISTRIBUIȚI

În acest an, trecerea la ora de iarnă se face în noaptea dintre 24 octombrie și 25 octombrie  (ultima duminică din lună), schimbarea orei făcându-se astfel încât ora 4:00 a dimineții devine ora 3:00.

Astfel, ziua de 25 octombrie, va avea 25 de ore, devenind astfel cea mai lungă zi a anului 2015. Trecerea la ora Europei Orientale, ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare până la 26 octombrie.

În fiecare primăvară, mai precis în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, trecem la oră de vară. În acest fel, se folosește lumina naturală pentru o perioadă ceva mai lungă de timp, pe parcursul unei zile. Odată cu instalarea toamnei, în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii octombrie, se revine la oră normală.

În țara noastră, schimbarea de oră a fost instaurată în anul 1932. Însă, atunci, ora se schimba în prima duminică a lunii aprilie, respectiv în prima duminică a lunii octombrie. Această practică a rămas valabilă până în anul 1943, când legea trecerii la oră de vară nu a fost în vigoare.

După 36 de ani, în anul 1979, s-a revenit la acest procedeu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA