AcasăEvenimentSportOPTIMISM ȘI PRUDENȚĂ - România joacă astăzi cu Cehia pentru un loc...

OPTIMISM ȘI PRUDENȚĂ – România joacă astăzi cu Cehia pentru un loc în sferturile de finală ale CM de Handbal

spot_img

DISTRIBUIȚI

OPTIMISM ȘI PRUDENȚĂ – Franța, Muntenegru, Suedia și Danemarca sunt primele reprezentative calificate în sferturile de finală ale Mondialului din Germania.

Franţa a învins Ungaria cu scorul de 29-26 (14-11), la Leipzig, iar Muntenegru a trecut de Serbia cu scorul de 31-29 (14-9), partida având loc la Magdeburg.

Danemarca și Suedia au obținut și ele biletele pentru sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după ce au eliminat reprezentativele Germaniei şi Sloveniei, în optimi.

La Leipzig, Suedia – Slovenia a fost 33-21(18-12), în timp ce la Magdeburg, Danemarca – Germania s-a încheiat cu scorul de 21-17 (11-7).

Astfel, se cunosc şi primele două meciuri din sferturile de finală: Franţa – Muntenegru, respectiv Danemarca – Suedia.

Celelalte patru dispute din faza optimilor vor avea loc luni, după programul: România – Cehia (18:30), Spania – Norvegia (21:30), Rusia – Coreea de Sud (18:30), Japonia – Olanda (21:30).

Naţionala feminină s-a pregătit duminică departe de ochii tuturor pentru partida cu Cehia, programată luni, în cadrul optimilor de finală ale Campionatului Mondial.

Îmbucurător este faptul că toată lumea este aptă şi a participat la şedinţa condusă de Ambros Martin, în care a încercat să pună la punct strategia pentru Luzumova & Co.

Aneta Pârvuț Udriştioiu, fostă jucătoare la CSM Baia Mare, în prezent la CSM București, a stat de vorbă cu mass-media din România, prezentă la Leipzig. Echipa pare deja capacitată la maximum pentru jocul de luni.

Deocamdată nu există un posibil viitor adversar, nu există şansa unei medalii, ci la orizont se întrevede doar Cehia.

Ce a ieşit din discuţia cu Aneta a fost consemnat în interviul apărut pe prosport.ro:

 

Aneta, cum vă simţi după prima fază a Campionatului Mondial, în care aţi făcut o treabă foarte bună, aţi câştigat grupa de la Trier?
Ne simţim bine, suntem foarte mulţumite de ceea ce am realizat în prima parte, dau eu cred că abia acum va începe competiţia adevărată pentru noi.

Aţi văzut Cehia, este România favorită înaintea acestei partide?
Bineînţeles că am mai văzut Cehia, am mai jucat cu ele şi anul trecut la Campionatul European, este o echipă foarte agresivă, nu se lasă niciodată bătută. Dar ne dorim ca noi să începem meciul foarte bine în apărare şi să nu le dăm foarte multe şanse ca la partida din 2016.

Care ar fi punctele lor forte?
Eu cred că atacul lor, sunt foarte bune în acest compartiment, dar noi dacă ne vom apăra aşa cum trebuie, sper să nu avem probleme.

Ce crezi că va fi diferit faţă de meciul de la Campionatul European, când aţi câştigat la 2 goluri diferenţă, 30-28?
Sperăm să nu mai avem aşa mari emoţii şi să terminăm meciul mai uşor.

Primele patru victorii obţinute la Campionatul Mondial i-au făcut pe cei de acasă să se gândească şi la medalii. Voi ce vorbiţi la hotel, în vestiar?
Nu ne gândim decât la meciul următor, vrem să dăm totul în faţa Cehiei, nu ne gândim la nimic altceva. Partida următoare este foarte importantă pentru noi.

Ar putea urma totuşi şi un meci cu Olanda, iar antrenoarea lor o ştii foarte bine, este şi pe banca tehnică la CSM Bucureşti…
Nu ne-am gândit la Olanda, ci avem în faţa noastră doar meciul cu Cehia, iar după putem discuta şi despre ce va fi…

România a jucat foarte bine ba în atac, ba în apărare. Este pregătită să facă în faţa Cehiei un joc mai complet în ambele faze?
Ne dorim să facem un meci complet de fiecare dată, dacă ne-ar ieşi, ar fi perfect de data aceasta.

Au trecut emoţiile şi pentru fetele care au venit mai de curând la lot?
Da, suntem o echipă unită şi ne susţinem de fiecare dată, şi cele vechi şi cele noi, cred că toată lumea este pregătită să dea totul.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA