AcasăActualitate112OPRIŢI DIN FURT - Fraţi băgaţi la zdup pentru furturi fără număr

OPRIŢI DIN FURT – Fraţi băgaţi la zdup pentru furturi fără număr

spot_img

DISTRIBUIȚI

OPRIŢI DIN FURT Un caz de furt din Bârlad, comis pe strada Traian din zona Podeni, a dus la destructurarea unui grup de hoţi care terorizau cartierul respectiv. Vineri, 26 august, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Bârlad au reţinut doi fraţi, pe Liviu Silion, de 25 de ani, şi pe A. Silion, în vârstã de 16 ani, din municipiul Bârlad, aceştia fiind cercetaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, cu un prejudiciu de aproximativ 20.000 lei. Cel care a primit mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile este Liviu Silion, fratele sãu fiind plasat de procurorul de caz sub control judiciar pentru 60 de zile.

Fraţii Liviu si A. Silion erau renumiţi în zona numitã “Ţigãnie” din cartierul Podeni, situatã la periferia oraşului, spre râul Bârlad. Poliţiştii bârlãdeni s-au confruntat de multe ori cu un val de furturi, pe care le aveau în cercetare, dar fãrã sã aibã decât bãnuieli. Dar în sfârşit, cei doi frati Silion au fost “gãbjiti” pentru cea mai recentã faptã. Aceasta a fost sesizatã în luna iulie de o femeie, în vârstã de 45 ani, din municipiul Bârlad. Victima fraţilor Silion parcase autoturismul pe strada Traian, din municipiul Bârlad, în fata unui magazin, iar persoane necunoscute au spart geamul de la portiera dreaptã fatã şi au furat poşeta în care avea 200 lei, un telefon mobil şi documente personale. Valoare totalã a prejudiciului cauzat prin comiterea acestei fapte a fost de aproximativ 1.000 lei.

O activitate infracţionalã bogatã!
În urma cercetãrilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad a rezultat faptul cã infracţiunea ar fi fost comisã de Liviu Dumitru Silion, în vârstã de 25 ani, din municipiul Bârlad, împreunã cu un tânãr în vârstã de 18 ani, din municipiul Bârlad. Din investigaţiile efectuate de cãtre poliţişti a rezultat faptul cã Liviu Silion este bãnuit de comiterea a încã patru infracţiuni de furt, în perioada martie -aprilie a.c., din care douã din autovehicule, una din locuinţã si una de pe stradã. Cu alte cuvinte, Liviu Silion nu se dãdea în lãturi de la nimic, când dorea sã fure: spãrgea autoturisme, intra în case, te fura chiar si pe stradã!
Infracţiunea de furt din locuinţã a fost sãvârşitã în luna februarie a.c., iar la comiterea faptei ar fi participat şi fratele lui Silion Liviu, în vârstã de 16 ani, şi un alt minor, de 16 ani. De asemenea, fratele lui Liviu Silion, care a luat “lectii” de furt de la fratele mai mare, este cercetat pentru comiterea altor trei infracţiuni de furt (din locuinţã, din autovehicul şi de pe câmp). Prejudiciul total cauzat prin comiterea infracţiunilor de furt este de aproximativ 20.000 lei. “Fatã de S. Liviu şi fratele acestuia, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Bârlad au luat mãsura reţinerii pentru 24 ore, aceştia fiind prezentaţi la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunerea de luare a unei mãsuri preventive. Faţã de minor, în vârstã de 16 ani, Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad a dispus mãsura preventivã a controlului judiciar pe o perioadã de 60 zile”, a precizat cms.sef Ştefan şofrone, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Liviu Silion a fost prezentat la Judecãtoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivã, pe data de 26 august. Instanţa a admis propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad şi a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivã pe o perioadã de 30 zile. Celelalte persoane bãnuite cã au participat la comiterea infracţiunilor de furt sunt cercetate de cãtre poliţiştii de investigaţii criminale în stare de libertate.

Sursa info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA