AcasăOPINIIOPINII - Liberalii vor un post de viceprimar in Baia Mare

OPINII – Liberalii vor un post de viceprimar in Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Abia instalati la comanda PNL, orgoliosii interimari condusi de Ovidiu Nemes, Cristian Anghel si Cristian Nioculescu Tagarlas vor sa rastoarne ordinea fireasca a lucrurilor, desi, sa recunoastem, in politica aproape nimic nu se apropie de firesc. Dornici sa recupereze unele pozitii cheie in administratia locala, trioul numit si nu ales a anuntat cu o jumatate de gura ca vrea un post de viceprimar in Baia Mare. Ei sunt constienti ca de pe marginea terenului nu inseamna nimic, ca atare vor forta regulamentul de joc.

Cu un singur post de vicepresedinte la CJ, cu primari doar la Sighetu Marmatiei si Somcuta Mare, au influenta minima in mediul urban. Evident ca vorbim doar din perspectiva alegerilor de anul viitor. Cum Emil Marinescu a fost tras ca marfarul pe linie moarta, e greu de crezut ca singurul om cu priza la primari si viceprimari va rupe hamul pentru a aduce voturi celor care l-au debarcat din functiile politice.

 

Pentru atingerea obiectivului in Baia Mare, interimarul Ovidiu Nemes a anuntat ca va lansa discutia in USL. Se poate discuta, dar nu credem ca PSD va dori sa renunte la post si sa il puna in bratele tovarasilor liberali. Prin zona asta se pare ca va fi ceva derdelus, asa ca mai mult ca sigur  sforarii vechi si noi vor incerca sa-l zboare pe venerabilul Istvan Ludescher din functie. Numai ca si aici sunt incurcate caile administratiei locale, debarcarea udemeristului ducand la un dezechilibru politic in CL, care nu foloseste nimanui, cu atat mai putin comunitatii.

Personal nu cred ca primarul Catalin Chereches doreste asa ceva, in conditiile in care are nevoie de toate partidele pentru ca proiectele importante ale comunitatii sa aiba sustinerea unui spectru politic cat mai larg.

Ca Ludescher sa fie schimbat si inlocuit cu un liberal, complotistii interimari au nevoie de 12 voturi, pe cand ei sunt doar 8, pentru ca trebuie sa-i scadem pe cei doi consilieri PC, reveniti la sanul PSD, prima lor dragoste. Practic nu au de unde lua cele patru voturi, singurii disponibili ar fi cei doi consilieri PPDD si Fanica Pop, solitarul de la PDL. Greu de crezut ca acestia se vor arunca intr-o aventura din care ar putea iesi cat se poate de prost, asa ca ma indoiesc ca vor pune botul. 

Rezumand, daca nu va exista o intelegere cu PSD pentru mazilirea lui Ludescher, atunci toata povestea se va sfarsi inainte de a incepe. Intelegem ca noul trezorier al gastii liberale, Calin Bota, ar vrea sa fie implantat in scaunul de viceprimar ca recompensa pentru munca depusa in pregatirea si reusita complotului prin care vechea conducere liberala a filialei a fost dizolvata, dar deocamdata nu prea are sorti de izbanda. 

Grigore Ciascai

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA