Apropierea sărbătorilor de iarnă înseamnă pentru majoritatea dintre noi forfotă, fuga la cumpărături sau pentru unii mersul dimineață la serviciu. Toate lucrurile se pot face cu calm până nu apare un element perturbator, iar când vezi că acesta este și un om care e plin de sine și împarte îngâmfare în stânga și dreapta doar pentru că e purtător de insignă de polițist lucrurile cotidiene se transformă în nervi. Câțiva dintre acești oameni, purtători de insignă de polițist, sunt certați cu cei șapte ani de acasă.
În speță, Adrian Fărcaș, căci despre el este vorba, ar trebui să își revizuiască comportamentul dimineața când îmbracă uniforma de polițist. Decis să urmeze articolele din lege, dar și să își îndeplinească sarcinile de serviciu, polițistul bravează când vine vorba de comportament. La fel a făcut și în această dimineață, decis să amendeze un șofer care nu a semnalizat intenția de a trece de pe o bandă pe alta. Și pentru a nu plictisi cu povestea, poate este mai normal ca superiorii săi să își pună câteva întrebări, cum ar fi:
– Este normal ca un polițist să braveze prin comportament?
– Este normal ca un martor, oprit în trafic, să semneze un proces verbal în alb pentru ca la plecarea acestuia coala albă de hârtie să fie completată de către polițist?
– Este normal ca un șofer să nu poate să își exprime toate obiecțiile vizavi de cele întâmplate pentru că polițistul nu are spațiu să mai treacă pe procesul verbal faptul că un conducător auto i-a obiectat comportamentul abuziv?
Adrian Fărcaș nu este la prima abatere în ceea ce privește comportamentul său abuziv față de șoferii din trafic. Cu un simplu google search aflăm că polițistului în cauză îi place să arate că el este „cel mai tare din parcare”. Există doar o întrebare. Superiorii lui au orbul găinii și nu pot observa acest comportament? Până una alta, politicos sau nepoliticos, Adrian Fărcaș și-a făcut norma de amenzi pe ziua de astăzi. Va fi lăudat de superiori cel mai probabil la ședința de dinaintea sărbătorilor de iarnă. Măcar atâta recompensă să primească pentru lipsa celor șapte ani de acasă.
Simona Vasiac
sursa foto bzi.ro