spot_img
AcasăActualitatePoliticOPINIE - Blaga: Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș...

OPINIE – Blaga: Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș capitală de județ din zonă

DISTRIBUIȚI

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat joi, într-o conferință de presă, că municipiul Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș capitală de județ din această zonă a țării, afirmând că a avut parte de primari neperformanți.

„Parcă Satu Mare a fost blestemat să aibă parte doar de primari neperformanți. Este, din nefericire, cel mai rămas în urmă oraș capitală de județ din partea asta a României. Nu suportă comparație dezvoltarea infrastructurii și în general urbanismul din Satu Mare cu Oradea, cu Aradul, Timișoara, uitați-vă cum arată un oraș mult mai mic, într-un județ mult mai mic, Zalău, ca infrastructură, ca dezvoltare economică, și cum arată Satu Mare. Pe ultimii doi primari nu i-a interesat sub nicio formă dezvoltarea orașului sau absorbția fondurilor europene”, a declarat Blaga.

El a precizat că primarul s-a mulțumit doar cu fondurile europene alocate reședinței de județ prin Programul Operațional Regional.

„De altfel, actualul primar s-a mulțumit doar cu cei 11 milioane pe care le-a primit fără niciun efort din partea domniei sale, pentru că am decis ca Satu Mare, cum era și normal, să fie pol de dezvoltare pe POR. În rest, absolut nicio inițiativă. Vin prin Satu Mare de foarte mult timp, nu mai poți circula nici pe trotuare. Asta este situația acestui oraș astăzi și eu cred că sunt create premisele pentru ca în sfârșit să demonstreze o guvernare liberală de ce este în stare și în Satu Mare. Nu întâmplător, vă rog să vă uitați pe ultimul raport Forbes să vedeți cum sunt așezate orașele cele mai primitoare din punct de vedere al investițiilor în țara asta. O să vedeți că pe primul loc este Timișoara — primar PNL, pe locul 2 este Clujul — primar PNL, pe locul 3 este Bucureștiul — normal capitală, pe 4 este Oradea — primar PNL, pe 5 Brașov — primar PNL, pe 6 Aradul — primar PNL. Satu Mare nici n-am auzit unde este”, a afirmat Blaga.

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga participă joi la lansarea candidaților PNL la alegerile locale din județ. Candidat pentru primăria Satu Mare a fost desemnat Adrian Cozma, iar primul pe lista pentru Consiliul Județean este deputatul Romeo Nicoară.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA