Acasăsinucidere maramuresOPINIE - Barack Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav...

OPINIE – Barack Obama: Ieşirea Marii Britanii din UE ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite

spot_img

DISTRIBUIȚI

Eventuala ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană ar afecta grav relaţiile comerciale cu Statele Unite, a avertizat vineri preşedintele american, Barack Obama, în cursul vizitei la Londra.

„Este corect să spunem că la un moment dat ar putea exista un acord comercial SUA-Marea Britanie, dar acest lucru nu se va întâmpla curând pentru că noi ne concentrăm pe finalizarea Acordului cu Uniunea Europeană”, a declarat Barack Obama referindu-se la Parteneriatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP).

„Marea Britanie riscă să ajungă la capătul rândului, nu pentru că nu am avea o relaţie specială, ci din cauza impactului major al unui acord comercial de acest tip; este mai eficient să avem un acord pentru acces pe o piaţă mare, în care sunt multe ţări, decât să semnăm acorduri bilaterale mici”, a explicat preşedintele SUA.

Barack Obama a reiterat, la Londra, recomandarea adresată Marii Britanii de a rămâne în Uniunea Europeană, subliniind că în acest mod este consolidată şi „relaţia specială” cu Statele Unite.

„Cred că Marea Britanie consolidează prosperitatea noastră colectivă prin intermediul Uniunii Europene”, a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul britanic, David Cameron.

„Nu cred că Uniunea Europeană diminuează influenţa britanică în lume. Cred că o amplifică”, a adăugat preşedintele american, subliniind că astfel este consolidată şi „relaţia specială” a Marii Britanii cu Statele Unite. „Marea Britanie are o poziţie foarte bună prin contribuţia adusă la conducerea unei Europe puternice”, a insistat liderul american.

Mediafax

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA