AcasăMARAMURESUL ISTORICOperațiunea ”NAȘUL” sau cum se falimentează un sector economic! Percheziții la CFR...

Operațiunea ”NAȘUL” sau cum se falimentează un sector economic! Percheziții la CFR și Ministerul Transporturilor. Peste 100 de persoane aduse pentru audieri

spot_img

DISTRIBUIȚI

Mai mulţi angajaţi ai Ministerului Transporturilor, între care şi directori, au fost ridicaţi de anchetatori, joi dimineaţă, pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov, care instrumentează dosarul de corupţie de la regionalele CFR.
Cel puţin zece angajaţi au fost scoşi de anchetatori din sediul Ministerului Transporturilor şi urcaţi în maşini pentru a fi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov.
Surse judiciare afirmă că printre angajaţii ridicaţi de la Ministerul Transporturilor sunt şi directori, precum şi persoane care făceau supracontrol în trenuri.
Potrivit surselor citate, atât controlorii, cât şi cei care făceau supracontrol în trenuri luau bani de la călătorii prinşi fără bilet, după care împărţeau sumele cu directori din Ministerul Transporturilor.
Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Braşov, Alina Popescu, a declarat că aproximativ 70 de persoane vor fi audiate joi în acest dosar vizând fapte de corupţie, ea precizând că o parte dintre angajaţii suspectaţi de fapte de corupţie sunt directori în Ministerul Transporturilor.
Popescu a precizat că toate persoanele care vor fi ridicate de la regionalele CFR din ţară, dar şi din Ministerul Transporturilor vor fi duse la audieri la Parchetul Tribunalului Braşov
„Este un dosar foarte complex, cu foarte multe infracţiuni legate de fapte de corupţie”, a spus Alina Popescu.

Descinderi ale anchetatorilor au loc, joi dimineaţă, la Ministerul Transporturilor şi la regionalele CFR, fiind vizaţi peste 100 de angajaţi, între care directori, suspectaţi de fapte de corupţie.

Directorul CFR: 30% dintre călători merg cu „naşul”

Directorul CFR Călători, Ştefan Roşeanu, declara pentru MEDIAFAX că este vorba despre o anchetă a procurorilor şi poliţiştilor privind activitatea din zona şefilor şi controlorilor de tren şi că investigaţia nu vizează niciun director din Ministerul Transporturilor.
El a precizat că această anchetă este făcută pentru a se stabili în ce măsură sau cum sunt posibile călătoriile fără bilet.
„Ancheta se face pentru a se vedea în ce măsură informaţiile legate de mersul fără bilet se adeveresc”, a mai spus Roşeanu, precizând că anchetatorii audiază mai mulţi angajaţi CFR.
Directorul CFR a mai precizat că, după estimările companiei pe care o conduce, aproximativ 30% dintre călători ar circula fără bilet.
Surse judiciare afirmă că ancheta ar fi pornit de la regionala CFR Braşov şi ar fi fost extinsă apoi la toate regionalele CFR, fiind vizaţi zeci de controlori de tren care ar fi luat mită de la călători care circulau fără bilet.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA