Acasăsinucidere maramuresOPERAŢIUNE EUROPOL - Peste 120 de tone de pesticide contrafăcute şi extrem...

OPERAŢIUNE EUROPOL – Peste 120 de tone de pesticide contrafăcute şi extrem de periculoase, confiscate în 16 țări europene

DISTRIBUIȚI

OPERAŢIUNE EUROPOL Aproximativ 122 de tone de pesticide contrafăcute extrem de periculoase au confiscate într-o amplă operațiune de poliție desfășurată în mai multe state europene, a informat joi Europol, care a avertizat că este posibil ca substanțele să fi contaminat alimente și mediul înconjurător, scrie Libertatea.

Potrivit Europol, cantitatea confiscată era suficientă pentru a fi împrăștiată pe o suprafață de două ori mai mare decât teritoriul Luxemburgului.

Substanțele proveneau mai ales din China și fuseseră vândute prin internet unor comercianți în Europa.

Unele substanțe, prezentate de vânzători drept pesticide foarte eficiente, sunt interzise în Uniunea Europeană din cauza proprietăților carcinogene.

”Fermierii nu au adesea nici cea mai mică idee și le cumpără pentru că sunt mai ieftine”, a explicat Chris Vansteenkiste, expert Europol.

În unele cazuri, substanțele chimice periculoase au dus la distrugerea unor întregi culturi în Europa de Est.

În cursul operațiunii, care s-a întins pe zece zile, au fost percheziționate 940 de containere în 16 țări. Operațiunea a fost coordonată de Europol și de Oficiul European Antifraudă (OLAF), cu sprijinul unor companii și organizații internaționale.

Info

citeşte şi AVERTISMENT PENTRU ROMÂNII AFLAŢI ÎN ITALIA – O grevă majoră paralizează principalele oraşe

PREJUDICIU DE 750.000 DE LEI – Percheziţii la persoane suspectate că ar fi înşelat peste 20 de firme

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA