AcasăActualitateOMICRON - Alți trei jucători ai CSM Știința Baia Mare, depistați pozitiv...

OMICRON – Alți trei jucători ai CSM Știința Baia Mare, depistați pozitiv cu COVID

DISTRIBUIȚI

Alți trei jucători ai campioanei României la rugby, CSM Știința Baia Mare, au fost confirmați pozitiv cu COVID-19, în urma testării din a opta zi de izolare. Conform surselor ActualMM.ro, restul jucătorilor care au fost testați negativ urmează, cel mai probabil, să iasă din izolare în a 10-a zi.

Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2. Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare „Cantacuzino”. Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină. Cei 3 sportivi care au fost depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid Cei trei sportivi din lotul echipei de rugby CSM Știința Baia Mare confirmați cu virusul SARS-CoV-2 vor fi transferati si izolati la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, unde se află izolat si primul sportiv infectat”, se arată în comunicatul autorităților.

Primul jucător depistat pozitiv, infectat cel mai probabil cu noua tulpină africană

Între timp, Ministerul Sănătății anunță că primul jucător al campioanei, depistat pozitiv în urma testării de la sosirea în Baia Mare, este infectat “cel mai probabil” cu varianta OMICRON a coronavirusului.

În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună”, se arată în comunicat.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA