Acasă Eveniment Sport OLIMPICE - Peste 14.000 de propuneri pentru noul design al logo-ului olimpic...

OLIMPICE – Peste 14.000 de propuneri pentru noul design al logo-ului olimpic al JO 2020

DISTRIBUIȚI

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice din 2020 de la Tokyo a anunțat că a primit 14.599 de propuneri pentru noul design al logo-ului olimpic, după ce s-a renunțat la prima siglă din cauza acuzațiilor de plagiat, relatează EFE.


Concursul s-a derulat între 24 noiembrie și 7 decembrie, iar dintre cele 14.599 propuneri vor fi alese 100-200 de către un grup de experți, înainte de a fi supuse unui vot popular pe internet. Câștigătorul va încasa un premiu de un milion de yeni (7.600 euro) și o invitație la ceremonia de deschidere a Jocurilor din 2020.

Sigla inițială a JO 2020, realizată de japonezul Kenjiro Sano, a fost abandonată, după ce acesta a fost acuzat de plagiat în luna august, în fața justiției din Belgia, de către graficianul belgian Olivier Debie.

Comitetul de organizare anticipa maxim 10.000 de propuneri. ”Va fi o adevărată provocare să selectăm un singur logo, dar vom urmări procedura pas cu pas astfel încât nimeni să nu poată pune sub semnul întrebării alegerea”, a declarat Ryohei Miyata, șeful comisiei de selecție al logo-ului olimpic.
Agerpres

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA