AcasăActualitatePoliticOFICIAL - Curtea a decis: avem alegeri într-un SINGUR tur

OFICIAL – Curtea a decis: avem alegeri într-un SINGUR tur

DISTRIBUIȚI

Surse politice convergente au declarat pentru stiripesurse.ro că judecătorii Curții Constituționale au respins solicitarea prin care se urmărea trecerea de la un tur de scrutin la două tururi de scrutin la alegerile locale.

Conform informațiilor noastre, judecătorii Curții Constituționale vor respinge ca neîntemeiată excepția de neconstituționalitate a jurnalistului Liviu Avram, iar alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur de scrutin.

Procurorul de ședință, le-a cerut judecătorilor CCR să respingă această solicitare, argumentând atât cu o decizie dată de Curtea Constituțională, cât și cu decizii ale Comisiei de la Veneția, care prevăd că leguitorul, adică Parlamentul, este singurul organ care poate stabili modul în care se desfășoară alegerile.

De asemenea, procurorul a constatat că excepția de neconstituționalitate ar încălca jurisprudența Curții Constituționale și mai ales faptul că nu se îndeplinesc cerințele de neconstituționalitate.

Actualizare: Judecătorii Curţii Constituţionale au respins excepţia de neconstituţionalitate invocată de jurnalistul Liviu Alexa cu privire la articolul din legea alegerilor locale care stabileşte votul într-un singur tur.

Astfel, alegerile locale din 2016 se vor desfăşura într-un singur tur, conform legii în vigoare.

Sursa: stiripesurse.ro

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA