spot_img
AcasăActualitateOFICIAL: COVID-UL DISPARE DIN MARAMUREȘ - Prima zi fără nici un caz...

OFICIAL: COVID-UL DISPARE DIN MARAMUREȘ – Prima zi fără nici un caz nou de infectare, după un an

DISTRIBUIȚI

Maramureșul a înregistrat în ultimele 24 de ore ZERO cazuri noi de infectare cu Coronavirus. Este prima zi, din 4 iulie 2020 încoace, când în Maramureș nu s-a înregistrat nici măcar o singură nouă infectare în 24 de ore.

Potrivit datelor oficiale, în aceste momente există doar 15 persoane bolnave de COVID internate în spitale, în tot județul, dintre care una se află la ATI, intubată.

În acest moment, rata incidenței infectărilor a ajuns la 0.06/1.000 de locuitori în Maramureș, în ultimele 14 zile fiind înregistrate doar 32 de noi îmbolnăviri cu virusul care a îngenuncheat planeta.

„Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției are centralizate următoarele date cu privire la situația epidemiologică:
🔹20393 persoane infectate cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei;
🔹nu au fost persoane confirmate în ultimele 24 de ore;
🔹3853 pacienți vindecați și externați din spital;
🔹15 pacienți internați în spital;
🔹un pacient internat la ATI, pacientul este intubat;
🔹5945 pacienți externați la cerere cu test pozitiv până în prezent;
🔹478 persoane carantinate la domiciliu sau în locația declarată;
🔹78227 teste efectuate până în prezent;
🔹17 persoane izolate la domiciliu sau în locația declarată;
🔳1013 persoane decedate de la începutul pandemiei;
♦️Menționăm că toate datele sunt în dinamică și că pot intervenit modificări.
Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat, 85 de misiuni. Cele 91 de efective angrenate au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea respectării de către persoane a măsurii de carantinare/izolare la domiciliu sau în locația declarată, la verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare, la respectarea normelor de igienă, de protecție individuală și distanța fizică de protecție sanitară Au fost utilizate 22 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Au fost verificați cu privire la respectarea măsurilor stabilite în perioadă stării de alertă peste 50 de agenți economici. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, să păstreze distanța fizică de protecție sanitară, măsurile de igienă și de conduită sanitară stabilite de către specialiști”, se arată în comunicatul CJSU Maramureș.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Eventual prima zi fara nici un caz raportat. Asta nu inseamna ca nu exista cazuri de infectari nedetectate/neraportate. Cam e o diferenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA