AcasăActualitateOFICIAL: BAIA MARE E PE LISTĂ - 9 localități din țară încep...

OFICIAL: BAIA MARE E PE LISTĂ – 9 localități din țară încep mai repede etapa a 3-a de vaccinare anti-COVID

DISTRIBUIȚI

Municipiul Baia Mare se află pe lista scurtă a localităților din țară în care etapa a 3-a de vaccinare va fi începută mai repede. Motivul ar fi rata incidenței infectărilor ridicată din localitățile respective, vaccinarea fiind în opinia specialiștilor intervenția necesară pentru a evita carantinarea.

Lista localităților în care începe vaccinarea persoanelor din a treia etapă:

Alba Iulia
Timișoara
Brașov
Sânpetru (județul Brașov)
Baia Mare
Zalău
Petroșani
Cluj-Napoca
Giurgiu

În aceste localități va fi posibilă programarea inclusiv a persoanelor din etapa a treia direct în platforma de programare. Vor fi centre noi în care vor fi distribuite doze de la AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță marți, potrivit Digi24.ro

Valeriu Gheorghiță a explicat de ce au fost selectate localitățile cu o rată de infectare de 4,5 la mia de locuitori: „De ce am ales aceasta rata? Noi ne dorim ca de la 4,5 la mie să intervenim medical prin vaccinare pentru a preveni intrarea în carantină a localității respective”.

Zilele următoare, în localitățile menționate vor fi deschise mai multe centre de vaccinare. Numărul acestora este variabil în funcție de spațiile și resursa umană disponibile.

Ce spune CJSU Maramureș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență este abilitat să comunice faptul că vor fi înființate începând de mâine, 10 martie a.c., alte două fluxuri de vaccinare în cadrul centrului de vaccinare de la Asociația Grupul Local de Acțiune (GAL), amplasat pe Bulevardul Unirii nr. 19 din municipiul Baia Mare. Persoanele se pot programa pe platforma de vaccinare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro și vor fi imunizate cu vaccinul AstraZeneca. În prezent sunt la acest centru de vaccinare, pe platforma ROVACCINARE, disponibile peste 1100 de locuri, iar de mâine numărul acestora va crește„, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA