AcasăAdministrațieOCNA ŞUGATAG - Peste 2,8 milioane pentru reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic

OCNA ŞUGATAG – Peste 2,8 milioane pentru reabilitarea și extinderea Liceului Tehnologic

DISTRIBUIȚI

OCNA ŞUGATAG În după-amiaza zilei de miercuri, 28 martie, la Liceul Tehnologic Ocna  Șugatag a fost semnat, în prezența președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, contractul de finanțare pentru reabilitarea și extinderea liceului din comună, suma alocată fiind de 2.826.635,32 lei, în timp ce valoarea totală a investiției a fost estimată la 3.179.672,12 lei.

Șeful administrației județene a participat la acest moment important pentru comunitate la invitația primarului din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk, alături de care s-au aflat toți cei 13 consilieri locali.

Președintele Consiliului Județean a felicitat comunitatea locală pentru toate proiectele inițiate sau demarate, explicând celor prezenți că Programul Național de Dezvoltare Locală, -etapa 1 și apoi etapa 2- demarat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a ajutat, în ultimii cinci ani, foarte multe comunități din județ.

Mihai Ivaszuk, primarul comunei Ocna Șugatag, a declarat că, acest contract este extrem de important pentru ca Liceul Tehnologic să beneficieze, la finalul lucrărilor, de toate condițiile pe care trebuie să le întrunească o școală europeană.

”Ne-am bucurat să îl avem alături pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care nu se află la prima sa vizită în Ocna Șugatag. Mai mult, de câte ori am apelat la ajutorul administrației județene am găsit înțelegere și suport.

În comuna noastră se muncește neîntrerupt, astfel, cine dorește să urmărească achizițiile care se fac pe Serviciul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) poate observa că am scos la licitație reabilitarea căminelor culturale, un proiect câștigat pe AFIR, unde finanțarea este de aproximativ 500.000 de euro.

Ocna Șugatag a beneficiat de finanțare și pe PNDL1, unde am obținut un contract de aproximativ 6,7 milioane de lei pentru canalizare, execuția apropiindu-se de finalizare.

Pe Programul Operațional Regional (POR) vom semna, cel mai probabil săptămâna viitoare, un contract în valoare de 5 milioane de euro, unde am câștigat un proiect de excelență în turism.

Avem demarat un proiect și pe GAL-ul Mara-Gutâi, în sumă de 70.000 de euro, care prevede realizarea unui teren sintetic de fotbal în Sat Șugatag.

În ceea ce privește fondurile de la bugetul local, mare parte le vom folosi pentru cofinanțare.

Aici, în comuna noastră, toți cei 13 consilieri locali, indiferent de coloratura lor politică, toți lucrează și votează câștigul pentru comunitate și pentru cetățeni”, a declarat edilul din Ocna Șugatag, Mihai Ivaszuk.

Gabriel Zetea: ”Trebuie să finalizăm proiectele pe PNDL1, pentru a atrage finanțările pe PNDL2”

Președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, i-a informat pe toți cei prezenți despre proiectele care se desfășoară în această zonă a județului și care sunt acțiunile pe care instituția județeană le gestionează în următoarea perioadă.

Totodată, a subliniat faptul că, toate proiectele care au fost finanțate pe PNDL1 trebuie finalizate în cel mai scurt timp, pentru ca finanțările pe PNDL2 să vină cât mai repede în Maramureș.

”Să facem tot ce este necesar ca vechile contracte să le ducem la bun sfârșit, să atragem toți banii care au fost alocați județului nostru, pentru că, altfel, este greu să primim finanțări suplimentare pe PNDL2.

Am văzut miniștri care au venit în Maramureș, care au semnat contracte de finanțare, dar banii nu au mai venit niciodată.

Acești aproape 3 milioane de lei pe care Ocna Șugatag i-a obținut pentru reabilitarea Liceului Tehnologic trebuie aduși toți în județ, iar pentru ca acest lucru să se realizeze, trebuie să găsiți un constructor serios, care să se apuce de treabă și să execute totul bine și repede.

Astfel, veți avea o școală frumoasă, reabilitată, profesorii vor avea un loc decent de muncă, iar elevii vor alege să rămână în Ocna Șugatag și nu să plece în alte părți la studiu. Dacă vom gândi în acest fel lucrurile în administrație, în mine veți avea mereu un partener, un prieten, un om care o să fie alături de voi.

Am toată deschiderea atât față de primarul comunei Ocna Șugatag, cât și față de consilierii locali în rezolvarea tuturor problemelor care există la nivelul comunității.

În final, felicit administrația locală pentru modul profesionist în care știe să își facă treaba și pentru tot ce se face bine în această comunitate extrem de frumoasă și renumită a Maramureșului”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Informaţii furnizate de Consiliul Judeţean Maramureş / Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA