AcasăActualitateObiceiuri proaste și erori frecvente la volan

Obiceiuri proaste și erori frecvente la volan

spot_img

DISTRIBUIȚI

Unele practici precum vorbitul la telefon, creșterea volumului la radio sau urmărirea copiilor pot fi foarte periculoase și pot reprezenta una dintre principalele greșeli la volan. Aproape toate persoanele care conduc în mod regulat fac una dintre aceste greșeli și aproape toate accidentele sunt cauzate de acest tip de distragere a atenției. Iată care sunt aceste obiceiuri proaste de conducere pentru a încerca să le eviți în viitor.

A vorbi la telefon: A purta o conversație, a răspunde la un mesaj sau a pune o întrebare, îl face pe șofer să piardă din vedere șoseaua pentru un timp excesiv care poate fi chiar mai periculos decât depășirea indicelui alcoolemiei. Este indicat să utilizezi un sistem hands-free aprobat și, ori de câte ori este posibil, să eviți orice tip de apel în timp ce te afli la volan.
Consumul de alcool: Șoferii sunt din ce în ce mai conștienți de faptul că nu pot bea dacă vor să conducă. Cu toate acestea, tinerii sunt încă cei mai afectați de această problemă. Alegerea pe rând a unui prieten care nu bea și are permis de conducere, este o soluție bună.

Supraîncredere: Acest factor de risc este mai frecvent în rândul șoferilor mai maturi cu ani de experiență în conducere și, în general, de sex masculin. Unele dintre cele mai frecvente obiceiuri care sunt uitate de-a lungul anilor prin faptul că nu le fac în mod regulat, sunt nesemnalizarea încadrării pe o altă bandă sau depășirea atunci când nu trebuie.
Lipsa de odihnă și somn: Specialiștii recomandă șoferilor să doarmă între 7 și 9 ore înainte de a conduce. Cu toate acestea, de multe ori nu fac acest lucru. În acest caz, încearcă să bei niște cafea, oprește la fiecare două ore, evită să conduci noaptea sau după ce mănânci și încearcă să menții o temperatură confortabilă în interiorul mașinii, reîmprospătând-o de fiecare dată.

Viteza: Este una dintre principalele cauze ale accidentelor de circulație. Limitele maxime de viteză sunt ajustate fiecărui drum, dar trebuie să ții cont de condițiile asfaltului, deoarece dacă este umed sau bate un vânt puternic, șansele unui accident cresc. De asemenea, trebuie să îți amintești să mărești distanța de siguranță față de mașina din față.

Copii la bord: Se întâmplă adesea ca părinții să fie îngrijorați dacă își aud copilul plângând și încearcă să-l calmeze întinzând mâna sau întorcând capul în timp ce conduc. Acest tip de comportament poate fi foarte riscant. Este de preferat să te uiți întotdeauna în oglinda retrovizoare fără să pierzi vreodată din vedere drumul sau să te oprești o clipă pentru a-ți liniști copilul, acest lucru îți va prelungi călătoria doar câteva minute și va fi mult mai sigur.
Nu porți centura de siguranță: Acest mic gest îți poate salva viața în cazul unui accident de circulație. Este cel mai eficient instrument de prevenire a consecințelor unui accident și înmulțește cu 5 șansele de a supraviețui în cazul unei coliziuni.

Supraîncărcarea mașinii: Un exces de greutate în vehicul poate limita capacitățile tehnice ale mașinii tale, crescând pericolul la volan. Un exces de sarcină poate preveni manevrele bruște în cazul unui eveniment neprevăzut pe drum. În plus, se recomandă să lași suficient spațiu în spate pentru a putea vedea drumul prin oglinda retrovizoare interioară.

Confundarea ambreiajului cu frâna: Lipsa de odihnă, grijile de zi cu zi sau lipsa de atenție pot provoca mici erori sau neînțelegeri care pot produce o anumită teamă și chiar un accident. Prin urmare, este foarte important să rămâi activ și să te concentrezi întotdeauna asupra condusului.

Păstrează ambele mâini pe volan: Unele obiceiuri, cum ar fi condusul cu o mână, sprijinirea cotului pe geam sau fumatul, scad siguranța la volan. Atâta timp cât nu trebuie să schimbi vitezele, încearcă să păstrezi întotdeauna ambele mâini pe volan pentru a-ți crește capacitatea de a reacționa la un eveniment neprevăzut.

Dacă, din nefericire, produci un accident în timp ce te afli la volan și avariezi o mașină nu-ți face probleme. Important este să nu ai tu de suferit. Mașina se repară.

O poți repara prin intermediul asigurării RCA. Pentru asta trebuie să ți facă constatare daună RCA la OMNIASIG, dacă ai încheiată o asigurare RCA la această firmă.

Pentru ca procedura să fie rapidă și simplă, îți recomandăm să intri pe constataribucuresti.ro și să suni la unul din numerele de site pentru a primi asistență în constatarea daunelor de la inspectorii de daună OMNIASIG.

De asemenea, vei primi gratuit consultanță în constatarea daunei, programare în service, iar persoana căreia i-ai lovit mașina va primi autoturism la schimb pe durata reparației. Cu alte cuvinte, va avea parte de multe beneficii care o vor face să uite puțin de faptul că mașina ia a fost avariată. În plus, mașina sa va avea parte de reparații de înaltă calitate. Mecanici profesioniști se vor ocupa prompt de rezolvarea oricărei avarii, de natură mecanică, electrică sau tinichigerie-vopsitorie.

Prin urmare, chiar dacă nu poți scăpa de unele obiceiuri proaste la volan, poți avea siguranța că dacă vei avaria mașina are cine să-ți ofere cele mai bune sfaturi și să se ocupe prompt de constatarea daunelor și de reparația lor.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA