AcasăActualitate112OASPEŢI - Reprezentanții Penitenciarului Stavanger, din Norvegia, prezenți în Baia Mare

OASPEŢI – Reprezentanții Penitenciarului Stavanger, din Norvegia, prezenți în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

OASPEŢI În cursul zilei de ieri, 22 noiembrie, cinci reprezentanți ai Penitenciarului Stavanger din Norvegia s-au  aflat în Baia Mare într-o vizită de schimb de experiență la un seminar în cadrul proiectului ”Pact-FREE – Parteneriat și colaborare transnațională pentru facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate”.

OASPEŢI  Proiectul este implementat de Penitenciarul Baia Mare, în colaborare cu Serviciul Public Asistență Socială.

Oaspeții norvegieni au împărtășit impresiile după vizita la centrele sociale coordonate de Serviciul Public asistență Socială și obiectivele vizitate în Municipiul Baia Mare.

Aceștia s-au arătat impresionați de serviciile oferite grupurilor vulnerabile, menționând faptul că municipiul Baia Mare poate fi un exemplu bun de urmat.

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea colaborării între instituțiile publice cu atribuții în incluziunea socială a persoanelor private de libertate din România (Baia Mare) și Norvegia (Stravanger), prin organizarea de vizite reciproce în vederea asigurării transferului de bune practici.

În discuțiile purtate cu privire la aplicarea și diseminarea bunelor practici prin care Norvegia privește incluziunea socială a persoanelor condamnate penal, părţile s-au arătat deschise pentru colaborarea pe viitor, acest obiectiv fiind îndeosebi în responsabilitatea celor care activează în sistemul social, penitenciar, probațiune, instituții publice și nu în ultimul rând, societatea civilă.

Sursa info si foto Facebook

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA