AcasăActualitateOASPEŢI ÎN BAIA MARE - O delegație a Universității Semmelweis din Budapesta...

OASPEŢI ÎN BAIA MARE – O delegație a Universității Semmelweis din Budapesta se află în Baia Mare pentru a dezvolta colaborarea cu Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”

DISTRIBUIȚI

 

OASPEŢI ÎN BAIA MARE O delegație din partea Universității Semmelweis din Budapesta, Ungaria, a fost primită în cursul zilei de vineri, 17 martie, de subprefectul județului Maramureș, Gavriș Ardelean.

OASPEŢI ÎN BAIA MARE Delegația, compusă din prof. dr. Agoston Szel, rector, prof. dr. Károly Szász, cancelar, și prof. dr. Marcel Pop, director Departament Relaţii Internaţionale, se află în Baia Mare pentru a dezvolta colaborarea pe care universitatea ungară o are cu Universitatea de Vest “Vasile Goldiș”, care are o filială în Baia Mare.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ au participat și reprezentanți ai conducerii universității cu sediul la Arad, în frunte cu rectorul prof. dr. Coralia Cotoraci.

Oaspeții, care anterior au întreprins o vizită în campusul Universității “Goldiș” de la Satu Mare, au avut timp să se plimbe prin municipiul Baia Mare, declarându-se încântați de cele văzute.

Dr. Agoston Szel a arătat că universitarii din Budapesta colaborează foarte bine cu colegii lor din România, fie ei români sau maghiari, și s-a arătat bucuros pentru sprijinul pe care Instituția Prefectului l-a acordat întotdeauna mediului universitar băimărean.

Subprefectul Gavriș Ardelean a arătat că în Maramureș românii și maghiarii conviețuiesc în bună pace, iar administrația județeană are și angajați de etnie maghiară.

Gavriș Ardelean s-a arătat apropiat de Filiala Baia Mare a Universității “Goldiș”, unde a absolvit studiile de drept.

El a afirmat că, indiferent cine se va afla pe viitor la conducerea Instituției Prefectului, cu siguranță va continua să sprijine mediul universitar băimărean și Universitatea “Goldiș”, la fel cum s-a întâmplat și în trecut.

“Mă bucur că această instituție dezvoltă relații de colaborare cu universități din alte state, în special din Ungaria, ca vecini buni pe care îi avem, și sper ca și pe viitor colaborarea să rămână la fel de fructuoasă. Pentru Maramureș în general, și pentru Baia Mare în special, universitatea este extrem de importantă”, a spus subprefectul Gavriș Ardelean.

În final, între reprezentantul Instituției Prefectului și membrii delegației s-a făcut schimb de cadouri simbolice.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA