AcasăAdministrațieOARE O SĂ ÎI AUDĂ ROB? – Elevii băimăreni solicită susținere financiară...

OARE O SĂ ÎI AUDĂ ROB? – Elevii băimăreni solicită susținere financiară de la administrația locală

DISTRIBUIȚI

OARE O SĂ ÎI AUDĂ ROB?  Printr-o cerere adresată lui Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare, Asociația Elevilor din Maramureș solicită majorarea finanțărilor dedicate sistemului educațional pe anul 2017.

Cererea cuprinde mai multe puncte, solicitările fiind cât se poate de pertinente. Elevii îi cer lui Rob majorarea ajutorului social și a burselor, reducerea abonamentelor pentru transportul în comun și creșterea fondului de investiții pentru unitățile de învățământ. Redăm mai jos, integral, comunicatul AEM:

„În contextul adoptării bugetului local, AEM solicită creșterea cuantumului celor 4 tipuri de burse prevăzute de Legea Educației Naționale nr.1/2011,art.105, alin.2, lit.(d), astfel încât bursa de studiu să fie majorată cu 20 lei pe lună iar cea de ajutor social cu 50 lei pe lună. Bursele reprezintă un stimulent pentru elevi, în cadrul procesului educațional, dar și un sprijin pentru elevii aflați în situații de risc care pot conduce către abandon școlar.

Totodată, asigurarea facilităților pentru transportul local în comun este o prioritate, astfel încât Consiliului Local îi este propusă introducerea unui abonament gratuit pe o linie, în raza municipiului Baia Mare, pentru elevii înmatriculați în unitățile de învățământ subordonate orașului, concomitent cu reducerea de 50% a abonamentelor.

O ultimă solicitare este creșterea fondului de investiții pentru unitățile de învățământ, întemeiul art.111, alin.4 al Legii Educației Naționale nr1/2011, astfel încât elevii să poate beneficia de cele mai bune condiții, în scopul progresului lor educațional si profesional”, se arată în comunicat.

„Considerăm că este datoria noastră ca asociație reprezentativă a elevilor să utilizăm toate pârghiile necesare pentru a le asigura un învățământ cât mai bun. După cum este cunoscut, bursele reprezintă un stimulent pentru învățare și nu este o întâmplare că cea mai mare majorare solicitată este la bursele de ajutor social, venită în contextul procentului foarte ridicat de abandon școlar înregistrat în țară. Pe lângă aceasta, celelalte două propuneri vin în sprijinul direct al elevilor. Facilitatea propusă pentru transportul în comun a fost implementată cu succes în alte orașe iar impactul a fost unul semnificativ. Sperăm ca propunerile noastre să fie luate în calcul în momentul adoptării bugetului și să fie benefice pentru elevi”, a declarat Mureșan Tudor, președintele Asociației elevilor din Maramureș.

ActualMM

Sursă foto: Facebook

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA