AcasăActualitateSocialOameni de afaceri spanioli şi arabi interesaţi de investiţii în Maramureş

Oameni de afaceri spanioli şi arabi interesaţi de investiţii în Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian  a primit în această dimineaţă (20.11.2013) vizita unor investitori spanioli interesaţi de a demara afaceri în judeţul Maramureş. Aceştia sunt din Barcelona şi reprezintă firma Innovaciones Hospitalarias. Principalele domenii de activitate sunt în construcţii de orice tip şi în sănătate, respectiv dotarea cu echipamente şi consumabile de geriatrie.

Aceştia au declarat că sunt de câteva luni în România şi, deşi au primit oferte de a avea sediul societăţii în Bucureşti, au ales Maramureşul, asta pentru oportunităţile de afaceri din judeţul nostru dar şi pentru faptul că, delegatul internaţional al firmei este maramureşean din Dumbrăviţa.

Investitorii spanioli sunt asociaţi cu oameni de afaceri din Qatar şi Algeria, grupul fiind alcătuit din 60 de firme. În Spania au construit peste 60% din reţeaua de căi ferate, precum si alte investitii majore in Europa.  Spaniolii sunt dispuşi  să participle la licitaţii în Maramureş, în asocieri şi parteneriate publice private în domeniul construcţiilor. De asemenea, declară că sunt interesaţi şi de agricultură, în special pentru partea arabă din firmă, care doresc sa exporte anual  efective mari de animale, în speţă miei.

Prefectul s-a arătat mulţumit de faptul că, de la ultima întâlnire cu aceşti investitori, în primăvara acestui an, spaniolii au facut paşi importanţi pentru stabilirea în judeţul nostru, respective au infiinţat o societate, au sediu,  arătându-se foarte interesaţi de  investiţii in zonă. “ Faptul că maramureşenii noştri ajung să ocupe funcţii importante în firme internaţionale şi să aducă mai apoi investitori acasă este un lucru benefic pentru noi  toţi. De asemenea, faptul că aţi ales Maramureşul pentru oportunităţi de afaceri este încă un pas foarte important. Mi-aş dori această colaborare pentru dezvoltarea judeţului şi în beneficiul maramureşenilor, dar nu numai” – a declarat prefectul Anton Rohian.

La finalul întâlnirii, partea spaniolă a precizat şi faptul că asociaţii arabi doresc să ajungă în România şi implicit în Maramureş,cât de curând, astfel că în aceste zile, fac demersuri pentru a obţine viza de călătorie.

Instituţia Prefectului judeţul Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA