spot_img
AcasăActualitateSocialO ZI DE PRACTICĂ - Job Shadow Day cu liceeni la Inspectoratul...

O ZI DE PRACTICĂ – Job Shadow Day cu liceeni la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş

DISTRIBUIȚI

Pe parcursul a două zile, respectiv în 07 şi 08 aprilie, aproape 60 de liceeni de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu” şi Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din municipiul Baia Mare, au petrecut câteva ore în compania poliţiştilor, în cadrul proiectului ,,Job Shadow Day”. La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, elevii au fost întâmpinaţi de şeful inspectoratului, doamna chestor de poliţie, Dr. Viorica Marincaş, care a subliniat importanţa acestui proiect pentru orientarea în carieră a tinerilor.

Şefa IPJ Maramureş i-a încurajat pe adolescenţi să se pregătească temeinic, indiferent de cariera pe care doresc să o urmeze şi, în ceea ce priveşte cariera de poliţist, a precizat că „cei care doresc o asemenea profesie trebuie să aibă în vedere faptul că reuşitele în această profesie au la bază munca susţinută, disciplina şi sacrificiul. Uniforma reprezintă un motiv de mândrie şi de mare responsabilitate, care-l obligă pe cel ce o poartă să fie integru, onest şi profesionist.”

Activitatea a continuat cu o prezentare a ofertei educaţionale a Ministerului Afacerilor Interne, elevii aflând de la poliţiştii de resurse umane modalităţile de înscriere şi admitere la Academia de poliţie „Al. I. Cuza” Bucureşti, precum şi la Şcolile de agenţi de poliţie de la Cluj Napoca şi Câmpina.

Elevii au aflat că poliţiştii au ca principale atribuţii protejarea vieţii, integrităţii corporale şi patrimoniului persoanelor şi au participat la activităţile pe care aceştia le desfăşoară  zilnic pentru păstrarea unui climat de ordine şi siguranţă publică. Astfel,  elevii care au însoţit poliţiştii rutieri au avut ocazia să vadă procedura prin care este oprit un autovehicul în trafic dar şi modul cum se constată şi sancţionează o contravenţie la regimul rutier.

Celor care au însoţit poliţiştii criminalişti le-au fost prezentate tehnica şi mijloacele cu care aceştia acţionează pentru descoperirea, ridicarea şi interpretarea urmelor lăsate de răufăcători în câmpul infracţional, activităţi care ajută la probarea vinovăţiei persoanelor care comit fapte antisociale.

Elevii repartizaţi la structura de ordine publică au însoţit agenţii de siguranţă publică în teren unde au avut ocazia să cunoască problemele concrete pentru care cetăţenii solicită sprijinul poliţiştilor şi modul în care acestea sunt soluţionate de poliţişti.

Proiectul internaţional ,,Job Shadow Day”, ediţia a XIII-a, are ca scop orientarea în carieră a viitorilor absolvenţi de liceu (elevi în clasele a XI-a şi a XII-a), oferindu-le posibilitatea ca, pe parcursul unei zile, să fie „umbra” unui angajat din instituţia selectată. Programul îi ajută pe tineri să înţeleagă diverse opţiuni de carieră şi să găsească mai uşor un răspuns la întrebările: „Ce vreau să devin după ce termin şcoală? Unde vreau să lucrez? Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?“.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA