spot_img
AcasăActualitatePoliticO surpriză din care PDL iese în pierdere! PSD a semnat un...

O surpriză din care PDL iese în pierdere! PSD a semnat un protocol de colaborare cu UNPR!

DISTRIBUIȚI

Miercuri, PSD şi UNPR au semnat un protocol de colaborare parlamentară. UNPR s-a angajat să susţină guvernul, primind în schimb voturile PSD pentru trecerea proiectului de lege privind instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari. „Este legea fanion a UNPR”, a declarat liderul UNPR, Gabriel Oprea. Protocolul mai prevede ca UNPR să sprijine legislaţia referitoare la reîntregirea salariilor şi a măsurilor de ridicare a nivelului de trai.
„Viitorul guvern va avea majoritatea necesară în Parlament. Obligaţia mea ca premier desemnat este de a asigura pentru guvernul pe care îl voi conduce o majoritate stabilă până la alegerile parlamentare din noiembrie”, a explicat premierul desemnat, Victor Ponta, protocolul semnat dintre grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR de la Camera Deputaţilor. „Din momentul în care preşedintele PDL a afirmat că nu mai există coaliţia, nu mai avem nici o obligaţie faţă de acest partid”, a precizat Gabriel Oprea.

Semnarea protocolului PSD-UNPR reprezintă şi nu o surpriză, în rezoluţiile adoptate la recentele congrese ale partidelor din USL s-au prevăzut interdicţii de colaborare doar cu PDL, nu şi cu UNPR.
În schimb, un punct al protocolului reprezintă o surpriză de proporţii, cel puţin pe linia UNPR. Reprezentanţii acestei grupări s-au declarat de acord cu votarea legii electorale prin care se va institui sistemul uninominal pur – cine câştigă colegiul devine automat parlamentar. Surpriza constă în faptul că, în urmă cu două săptămâni, cei doi reprezentanţi ai UNPR din comisia electorală parlamentară au votat categoric împotriva propunerii PSD şi PNL de abordare a acestui sistem de alegere a Camerei şi Senatului.
În aceste condiţii, marele învins este PDL, care va avea posibilitatea să trimită foarte puţini senatori şi deputaţi în Parlament. Chiar şi pentru UNPR, sistemul nu este avantajos, dar nu se ştie ce mişcări surpriză vom avea în viitorul apropiat. (sursa: cotidianul.ro)

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA