spot_img
AcasăActualitateO ȘANSĂ PENTRU BAIA MARE – Încă un pas pentru înființarea Centrului...

O ȘANSĂ PENTRU BAIA MARE – Încă un pas pentru înființarea Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană”. Guvernul României preia sala polivalentă și terenul de atletism

DISTRIBUIȚI

O ȘANSĂ PENTRU BAIA MARE Baia Mare în special, dar și întreg județul și nordul României vor avea oportunitatea să găzduiască un ansamblu sportiv modern, ideal pentru desfășurarea unor competiții naționale și internaționale. Mai mult, pentru pregătirea loturilor olimpice dar și activități ale federațiilor relevante. După o perioadă în care administrația locală a încercat să lupte cu birocrația existentă în țara noastră, astăzi s-a realizat un prim pas pentru înființarea Centrului Sportiv Național „Lascăr Pană”. Asta, prin adoptarea de către Guvernul României a unei hotărâri de preluare a sălii polivalente și terenului de atletism.

Este un compromis pe care l-am făcut împreună cu Consiliul Local pentru a da șanse acestui proiect național să prindă viață. Această nouă entitate sportivă va îngloba administrarea întregii zone sportive de pe bulevardul Unirii, respectiv Bazinul Olimpic, Hotelul Sport, Stadionul de Rugby „Lascăr Ghineț”, terenul de atletism, terenul de antrenament și Sala Polivalentă „Lascăr Pană”. Este un parteneriat în folosul comunității băimărene, concret pentru iubitorii de sport, pe care mi l-am asumat împreună cu președintele Consiliului Județean, Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Brad și cu secretarul de stat Cosmin Butuza”, a declarat primarul Cătălin Chereheș.

Au fost realizate studiile privind construirea Stadionului de atletism, extinderea și reabilitarea Sălii Polivalente „Lascăr Pană” în perioada 2015-2016, documente care vor fi transmise Guvernului României, urmând să fie puse în operă. Această structură administrativă va fi în subordinea directă a Ministerului Tineretului și Sportului, va fi finanțată din bugetul național și din profitul înregistrat de către Loteria Română, conform prevederilor legale.

Este o șansă pentru nordul României, în special pentru Maramureș și Baia Mare, să găzduiască într-un astfel de ansamblu sportiv competiții internaționale și naționale, pregătirea loturilor olimpice, dar și activități ale federaților relevante. Am încredere că în cel mai scurt timp finanțarea de 5 milioane de euro obținută de Municipiul Baia Mare pentru reabilitarea integrală a Stadionului Municipal „Viorel Mateianu” va fi deblocată printr-o mult așteptată Hotărâre de Guvern, așteptare care durează de mai bine de trei ani, prin care să se ateste la domeniul public o parcelă de teren aferentă acestei investiții”, a mai spus Cătălin Cherecheș.

Începând cu săptămâna viitoare, la nivelul municipiului va fi demarat și un parteneriat cu Federația Română de Fotbal.

În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu președintele Răzvan Burleanu, vom moderniza terenul de antrenament din vecinătatea Stadionului, transformându-l într-un teren sintetic cu tribune și vestiare de dimensiuni mai reduse. Toate acestea, în zona Câmpului Tineretului, acolo unde Ștrandul Municipal, fiind într-o fază finală de proiectare, va deveni, după aproape 20 de ani de așteptare, o zonă de agrement la cele mai înalte standarde, dorindu-ne să începem lucrările de construire în acest an, imediat după finalizarea procedurilor de licitație, astfel încât în anul 2019 să putem face funcțională zona outdoor pentru perioada de vară, iar în 2020 să inaugurăm pavilionul pentru natație și agrement acvatic”, a declarat primarul municipiului.

Cătălin Cherecheș se arată încrezător în partenerii cu care a demarat acest proiect la nivel politic și administrativ. Acesta arată că urmează să fie lansată spre informarea băimărenilor strategia pe termen lung în domeniul sportului, cu previziuni ale performanțelor sportive și a dezvoltării infrastructurii sportive până în anul 2030.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA