AcasăActualitateO ȘANSĂ LA VIAȚĂ - Inima unei fetițe de 3 luni din...

O ȘANSĂ LA VIAȚĂ – Inima unei fetițe de 3 luni din Maramureș, salvată de medicii din Sibiu

spot_img

DISTRIBUIȚI

Raisa și Matei, doi copilași cu probleme la inimă, au fost salvați de echipa inimii de la Fundația Polisano din Sibiu. Cei doi au fost externați și pot pleca acasă, în Maramureș și Brașov, pentru a se bucura din nou de viață, scrie Ora de Sibiu.

Raisa și Matei au fost salvați de echipa inimii de la Sibiu. Mamele lor au putut pleca înapoi acasă, fericite că micuții lor sunt sănătoși. Povestea celor doi copii a fost relatată pe pagina de Facebook a Fundației Polisano.

„Raisei, 3 luni şi jumătate, din Sighet (Maramureş), îi fusese descoperit un suflu la inimă la 2 zile de la naştere, prematură fiind. Mama ei observase că Raisa respira greu, că transpira excesiv şi că obosea repede. Acum o lună, la Spitalul de Pediatrie din Cluj, i s-a pus diagnosticul de persistenţă de canal arterial şi defect septal atrial, şi a fost sfătuită să îşi găsească un chirurg.

Matei, 4 ani, din Şinca Veche (Braşov), a primit diagnosticul de defect septal atrial în urma unei consultaţii de rutină pentru o viroză, când i-a fost identificat un suflu la inimă şi a fost îndrumat către dr. Cotarla Viorela, cardiolog pediatru la Sibiu. În afară de rezistenţă scăzută la efort, Matei nu prezentase alte simptome”, se arată în postarea de pe Facebook.

Salvarea celor doi micuți a venit de la echipa inimii din Sibiu coordonată de dr. Anca Mandache, dar şi de la donatorii Fundației Polisano care au ajutat financiar intervențiile.

Sursă info și foto: Ora de Sibiu

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA