spot_img
AcasăActualitateSocialO PENSIE ÎN PLUS - De la 1 octombrie intră în vigoare...

O PENSIE ÎN PLUS – De la 1 octombrie intră în vigoare legea care va introduce a 13-a pensie

DISTRIBUIȚI

O PENSIE ÎN PLUS Legea pensiilor ar urma să intre în vigoare de la 1 octombrie, conform graficului anunţat de ministrul Muncii. Noua lege va rezolva toate inechităţile din sistemul de pensii din România.

Nu este exclus să fie introdusa şi a 13-a pensie, iar fiecare pensionar să primească anual încă o pensie în plus.

Olguţa Vasilescu a anunţat că după ce va intra în vigoare noua lege a pensiilor, fiecare pensie aflată în plată va trebui recalculată, însă nicio pensie nu va fi scăzută.

„Trebuie să facem o noua lege a pensiilor cu care vom veni în octombrie, nu e normal să ieși în 2010 cu o pensie mai mare decât unul care iese în 2011, e o nebunie, un haos în sistem. După această lege va trebui ca fiecare pensie aflată în plată să fie recalculată, niciuna în jos. Asta presupune un efort din partea funcţionarilor casei de pensii și foarte multe modificări în administrarea caselor de pensii. Avem de gând ca în perioada următoare să facem o restructurare a ceea ce înseamnă activitatea din toate instituțiile care sunt în subordinea Ministerului Muncii, nu mă refer la faptul că va trebui să dăm oameni afară, dar va trebui să gândim altfel direcțiile respective”, a declarat ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

Potrivit ministrului Muncii, o altă certitudine a programului de guvernare este reprezentată de scăderea vârstei de pensionare pentru femeile care au peste trei copii, aceasta fiind o măsură de stimulare a natalităţii.

Olguta Vasilescu a mai spus că în această nouă lege a pensiilor nu se va egaliza vârsta de pensionare a femeilor cu cea a bărbaţilor:

„Speranţa de viaţă se calculează în decenii, la noi media este de 75 de ani, 72 la bărbaţi şi 79 la femei. Nu am luat în calcul să creștem vârsta de pensionare și nici să o egalizăm pe cea a femeilor cu a bărbaților, deși ne încurcă o directivă a Uniunii Europene, dar care are aplicativitate începând cu anul 2030. Până în 2030, ar trebui sa facem ca și stat aceste corecții. Pe legea pensiilor care va intra în vigoare anul acesta nu vrem însă să facem aceste corecții din cauza că noi nu avem speranța de viață nici ca în Olanda, nici ca în Franța, și atunci nu este cazul să operăm de acum aceste modificări”, a declarat Ministrul Muncii.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA