AcasăEvenimentSportO PARTIDĂ MARATON – Știința Explorării Baia Mare a pierdut la mare...

O PARTIDĂ MARATON – Știința Explorării Baia Mare a pierdut la mare luptă meciul cu Hapoel

DISTRIBUIȚI

O PARTIDĂ MARATON Știința Explorări și-a luat la revedere de la suporteri în acest an, cu un meci de cupă europeană. Băimărenii au întâlnit miercuri seara campioana Israelului, Hapoel Mate-AsheR Akko, în prima manșă din 32-imile Cupei CEV la volei masculin. Din păcate, băimărenii au fost învinși, după cinci seturi de mare luptă.

Adversara băimărenilor a fost o echipă venită din Champions League, fiind eliminată în turul doi al acestei competiții de campioana Austriei, Hypo Tirol Innsbruk, după ce a suferit două înfrângeri (1-3 pe teren propriu și 0-3 în deplasare).

Hapoel Mate-Asher Akko s-a impus în în fața echipei Știința Explorări cu 3-2, în prima manșă din 32-imile Cupei CEV, după un meci maraton care i-a ținut cu sufletul la gură pe spectatori, până la ultima minge. Cu excepția setului 3, câștigat de oaspeți cu 25-16, partida a fost extrem de echilibrată. Explorări a avut victoria în mână, având avantaj de 12-10 în setul decisiv, dar din păcate băimărenii au comis în continuare câteva erori neforțate și au pierdut până la urmă.

Partida a consemnat și retragerea din activitatea internațională a arbitrului Krunomil Vedris (Croația), ocazie cu care acesta a primit o plachetă din partea clubului Știința Explorări.

Mihai Coasă (căpitan Știința Explorări): A fost un meci greu în care am luptat până la capăt pentru victorie. Micile detalii au făcut azi diferența. Returul va fi mult mai greu, dar ne vom bate pentru calificare.

Marius Botea (antrenor principal Știința Explorări): În mod normal ar fi trebuit să câștigăm acest meci. Victoria oaspeților a fost facilitată de erorile noastre. Putem învinge însă în partida retur.

Cei mai buni jucători: 1. Pastrana (Hapoel) 29p, 2. Kovacs (Explorări) 20p, 3. Cherbeleață (Explorări) 18p, 4. Didorciuc (Explorări) 17p, 5. Sushko (Explorări) 14p.

Puncte din serviciu: 1. Pastrana 3p, 2. Kovacs 2p, 3. Katzenelson (Hapoel) 2p, 4. Gvozdev (Hapoel) 1p, 5. Cherbeleață 1p.

Eficiență la preluare: 1. Domingos (Explorări) 67%, 2. Goldrin (Hapoel) 56%, 3. Didorciuc 42%, Sushko 39%, 5. Komel (Hapoel) 33%.

Eficiență la blocaj: 1. Coasă (Explorări) 5p, 2. Didorciuc 4p, 3. Gvozdev 4p, 3. Pastrana 3p, 5. Sokolov (Hapoel) 2p.

Calificarea în 16-imile Cupei CEV se va decide la Nahariya (Israel), în data de 20 decembrie (ora 19).

Știința Explorări Baia Mare – Hapoel Mate-Asher Akko 2-3 (-28, 23, -16, 22, -13)

Explorări: Râpeanu, Cherbeleață, Coasă, Kovacs, Didorciuc, Sushko, Domingos (libero). Au mai jucat: Socaciu, Olar și Kaszap. Antrenori: Marius Botea și Sorin Pop

Hapoel: Katzenelson, Pastrana, Gvozdev, Sokolov, Goldrin, Komel, Weisman (libero). Au mai jucat Kabakov și Neviadomskyi.

Antrenori: Noam Katz și Ofer Masad.

Au arbitrat: Krunomil Vedris (Croația) și Miklos Horvath (Ungaria).

Ultima participare a echipei Știința Explorări în Cupa CEV datează din sezonul 2011-2012, când băimărenii au fost eliminați din competiție în primul tur de puternica formație rusă Belogorie Belgorod (0-3 și 0-3).

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA