AcasăOPINIIO palmă băsistă pe obrazul Memorialului Durerii

O palmă băsistă pe obrazul Memorialului Durerii

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

Inevitabil fapt, Lucia Hossu Longin a devenit incompatibila cu institutiile regimului Basescu. Cunoscutul realizator de televiziune, co-autor al fabulosului “Memorial al durerii” impreuna cu regizorul Dan Necsulea, a fost luat in vizorul ANI. O institutie basista, fara nici un strop de credibilitate, un instrument al razbunarilor personale rezultate din frustrarile fostului procuror comunist Monica Macovei si a obsesiilor distructive ale lui Traian Basescu.
Vina doamnei Longin? Are un SRL. Si este membru in Consiliul de Administratie al TVR. Fapt considerat incompatibil de marile creiere de la ANI. SRL-ul a fost infiintat de Lucia Hossu Longin in momentul iesirii la pensie, cind inteligentul Emil Boc a decis ca nu mai poate fi cumulata pensia cu salariul ca angajat la stat. Pensia mizerabila, de 800 de RON, a cunoscutului realizator de televiziune, facea imposibil un trai decent. Nici pentru medicamente nu i-ar fi ajuns banii. Cei din televiziune au venit cu solutia, ca pentru multi alti realizatori de calibru, sa-si faca un SRL. Daca are putere de munca si e sanatoasa, urmand sa primeasca micile colaborari pe aceasta firma.

Sunt sute de mii de practicanti ai unor meserii liberale in aceasta situatie. Si nu doar ei. Pe SRL-ul dnei Longin nu s-a derulat nici o tranzactie. Nimic, nici un leu. A ramas in conservare, pentru ca nu a mai fost cazul. Lucia Hossu Longin a fost ales membru al CA al TVR din partea PNL. Aaaa, e liberala, il critica pe Basescu? Atunci sa fie sicanata, stresata si declarata incompatibila.
Oameni iesiti la pensie care mai pot munci si cauta o solutie legala. In regimul Basescu, nu se poate. Critici pe marele ayatolah, pe mult iubitul si stimatul comandant suprem? Harsti, esti ras de uneltele regimului. Ca-n dictatura, nici o diferenta!Pe vremuri erau Militia, Securitatea, Procuratura. Astazi, indivizii cu aceleasi apucaturi s-au regrupat, in ANI, CCR, DNA si alte institutii de forta coordonate direct de la Palatul Cotroceni.

Dupa revoltatorul caz al maestrului Mircea Diaconu, azi a venit rindul onorabilei doamne Lucia Hossu Longin. Mizerabilii lui Basescu se rafuiesc prin intermediul institutiilor statului cu adversarii politici.
ANI sau DNA nu vad de ani buni sutele de milioane de euro bani negri manipulati de mii de privilegiati ai regimului Basescu. Ei nu vad nici bunastarea exploziva, imposibil de justificat legal, a unor indivizi precum membrii familiei Basescu, Blejnar, Igas, Falca, Pinalti, Udrea, Videanu, Berceanu, Solomon, Apostu, Cocos, Oltean, Botis, Ariton, Boureanu, Marta, Gaga si multi-multi altii. Care au sute si mii de SRL-uri compatibile cu miliardele de la stat.

Milioane de oameni au vazut ca sub ochii lor, s-a creat o imensa oligarhie care a supt resurse imense de la bugetul de stat. Aceia ar trebui sa fie anchetati si incompatibilizati de ANI. Nu Mircea Diaconu si Lucia Hossu Longin, doi adversari de temut ai regimului Basescu.

Ce nu te omoara te intareste. Atacind-o pe Lucia Hossu Longin, un simbol al curajului si demnitatii, tablagiii lui Basescu i-au atacat pe toti detinutii politici morti prin puscariile comuniste sau supravietuitorii dupa calvar. Toti cei evocati, readusi in memoria si istoria noastra prin Memorialul Durerii. Au fost vremuri, la inceputul anilor ’90, cind Lucia Hossu Longin deranja foarte tare regimul conducator. Adevarurile productiilor sale de televiziune rascoleau toata societatea si rasuceau cutitul in trecutul marilor complici ai crimelor comuniste. Nici atunci, in plin conflict de idei, Lucia Hossu Longin nu a fost sicanata de institutiile statului, la comanda politica, asa ca acum.

Tacerea noastra in fata unor abuzuri atit de mari ne-ar duce inapoi in dictatura si politie politica. De aceea vorbim, comentam, analizam si protestam, ca aceste mizerii sa fie stopate. Dreptate va fi facuta si prin vocea noastra.
Radu Tudor

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA