Acasă Altele Economic O NOUĂ TAXĂ ȘI PENTRU ROMÂNI? - Britanicii vor plăti taxa pe...

O NOUĂ TAXĂ ȘI PENTRU ROMÂNI? – Britanicii vor plăti taxa pe zahăr din 2018. Și în România s-a luat în discuție introducerea acesteia

DISTRIBUIȚI

Marea Britanie va introduce din aprilie 2018 taxa pe zahăr, în încercarea de a combate obezitatea în rândul copiilor. Taxa va fi plătită de producătorii de băuturi răcoritoare. Introducerea acestei taxe a fost discutată și în România, rămâne de văzut dacă propunerea va fi adoptată de către legislativ.

În Marea Britanie, taxa va fi stabilită în funcţie de cantitatea de zahăr conţinută de băutura respectivă, fiind stabilite două praguri financiare: unul pentru o cantitate de 5 g zahar/ suta de mililitri şi altul pentru cele care conţin peste 8 g/ suta de mililitri, arată Gustarte. Proiectul taxei pe zahăr a fost prezentat în Parlamentul britanic în primăvara anului 2016.

Cunoscutul chef britanic a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai acestei taxe, susţinând că zahărul distruge sănătatea copiilor, numindu-l “următorul tutun”.

Potrivit statisticilor, o treime dintre copii britanici şi două treimi dintre adulţi sunt obezi sau supraponderali. Potrivit zf.ro, introducerea taxei pe zahăr a fost adusă în discuţie şi în România de către Colegiul Pacienţilor, un ONG fondat în urmă cu trei ani, care susţine că produsele ce conţin o cantitate mare de zahăr sunt responsabile de creşterea costurilor medicale pentru pacienţii români.

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA