AcasăActualitateO NOUĂ MĂSURĂ – Ministerul Finanțelor vrea impozitarea bacșișului cu 16%

O NOUĂ MĂSURĂ – Ministerul Finanțelor vrea impozitarea bacșișului cu 16%

spot_img

DISTRIBUIȚI

O NOUĂ MĂSURĂ Impozitul pe bacşiş se întoarce. Proprietarii de restaurante lucrează împreună cu Ministerul Finanţelor la un proiect care prevedere impozitarea bacşişului cu 16 la sută. Prin această nouă măsură se vor aduce bani la buget, iar modul în care ospătarii încasează bani de la clienţii mulţumiţi va fi reglementat.

Pe notele de plată din restaurante va apărea o rubrică nouă: bacşişul pe care un client vrea îl lase ospătarului, fie că plăteşte numerar, fie cu cardul. Odată ce vor trece prin casele marcat, aceste venituri vor putea fi impozitate, potrivit Digi24.

În industria ospitalităţii, oamenii trăiesc foarte mult din partea de tips. Salariile fiind mai mici ca în alte industrii”, spune Octav Dura, preşedintele Asociaţiei Comercianţilor din Centrul Vechi al capitalei.

În general, românii lasă bacşiş între 7 şi 8 la sută din cifra de afaceri a unui restaurant. Este o sumă generoasă, spun proprietarii de baruri şi restaurante, în condiţiile în care valoarea pieţei depăşeşte 600 de milioane de euro anual.

De acum înainte ar putea apărea o problemă: dacă până acum lăsam banii în nota de plată, plecam şi nu mai dădeam ochii cu ospătarul, acum va trebui să scriem în faţa lui cât valorează pentru noi modul în care ne-a servit.

În alte state, la intrarea în restaurant scrie şi că bacşişul este inclus pe nota de plată şi este o sumă fixă. Autorităţile au adoptat un impozit pe bacşiş pentru scurt timp, acum doi ani. Forma în care s-a aplicat a fost însă ineficientă, iar statul nu a reuşit să colecteze venituri semnificative.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA