Acasăsinucidere maramuresO nouă mănăstire se ridică în Maramureş, la Oarța de Sus Mitropolitul...

O nouă mănăstire se ridică în Maramureş, la Oarța de Sus Mitropolitul Andrei a pus piatra de temelie lăcașului ce va avea hramul ”Sfânta Maria Magdalena”

DISTRIBUIȚI

Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat duminică Sfânta Liturghie şi a pus piatra de temelie la biserica Mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” din Oarţa de Sus, judeţul Maramureş, cu ocazia sărbătoririi hramului.
Înalt Preasfinţitul Andrei, fiu al satului,  a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, pe un podium amenajat la locul unde se va construi viitoarea mănăstire. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Andrei a sfinţit piatra de temelie a bisericii pentru recent înfiinţata mănăstire închinată Sfintei Maria Magdalena din localitatea Oarţa de Sus, care apare menţionată în documentele de cancelarie pentru prima dată în anul 1391.
Ziua de 23 iulie a fost un moment istoric pentru locuitorii din împrejurimi, iar dorinţa IPS Mitropolit Andrei de a construi în această zonă de interferenţă a celor trei judeţe, Maramureş, Sălaj şi Satu Mare, o mănăstire s-a împlinit cu ajutorul Consiliului Local din localitatea Oarţa şi cu ajutorul fostului primar Vasile Costinaş, care a făcut demersurile necesare şi a oferit terenul pentru construirea acestei mănăstiri care va purta hramul Sfintei Maria Magdalena, cea întocmai cu Apostolii.
Mănăstirea va avea obşte de călugări şi este deja formată din cinci vieţuitori, în frunte cu stareţul ieromonah Pimen Vasile, veniţi de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobţova” din Alba Iulia. Alături de peste cei 1.500 de credincioşi care au participat la Sfânta Liturghie şi la punerea pietrei de temelie a bisericii mănăstirii, au participat şi oficialităţi locale.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA