Acasăoameni noiO NOUĂ ÎNȘELĂCIUNE ÎN ROMÂNIA – Hackerii fraudează prin apeluri telefonice. Vezi...

O NOUĂ ÎNȘELĂCIUNE ÎN ROMÂNIA – Hackerii fraudează prin apeluri telefonice. Vezi la ce numere nu trebuie să răspunzi niciodată

spot_img

DISTRIBUIȚI

O NOUĂ ÎNȘELĂCIUNE  ÎN ROMÂNIA  O nouă înșelăciune, care aduce profituri frumoase, este apelarea victimelor cu numere „din străinătate”. Hackerii sunt foarte greu de depistat, iar banii pe care-i „pierdeți”, irecuperabili. La ce numere de telefon NU TREBUIE să răspundeți.

Cei care au abonamente telefonice, pot fi ținta unei noi înșelăciuni!

Hackerii iau numere de telefon de pe rețelele de socializare și își sună victimele. Aceștia, conform unui specialist în securitatea informatică, „închiriază” numere din străinătate și își apelează victimele.

Cele mai des folosite prefixe, de care TREBUIE să vă feriți, sunt: Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227), dar și din țările din Africa de Sud, Serbia etc.

Cei care răspund la aceste numere de telefon, sau sună înapoi, sunt suprataxați. E vorba de zeci de euro pe minut. Chiar dacă ulterior își dau seama că au fost înșelați, hackerii sunt aproape imposibil de identificat, iar paguba este irecuperabilă.

Conform specialiștilor, atunci când vedeți că sunteți apelați de un număr din străinătate, pe care nu-l recunoașteți, închideți imediat apelul. Dacă insistă, blocați numărul respectiv. Dacă faceți greșeala și răspundeți, NU OFERIȚI informații personale, gen nume, adresă, data nașterii, carduri etc.

Așadar, nu răspundeți la numere de telefon cu prefixe pe care nu le recunoașteți sau din zone în care nu cunoașteți pe nimeni și nu ați mai vorbit niciodată!

Sursă: Bistrițeanul.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA