AcasăLifestyleSănatateO LUPTĂTOARE - Un bebeluş de numai 650 de grame, născut prematur...

O LUPTĂTOARE – Un bebeluş de numai 650 de grame, născut prematur la Maternitatea din Baia Mare, se luptă să supravieţuiască

DISTRIBUIȚI

Un caz incredibil se petrecere la Maternitatea din Baia Mare. O fetiţă de doar 650 de grame s-a născut prematur, însă din toate puterile luptă să supravieţuiască.

Fetița a avut la naștere, în urmă cu o săptămână, doar 650 de grame și de atunci este ținută în incubator, ventilată artificial. Micuța se luptă să trăiască, spre uimirea medicilor și a personalului medical, potrivit Axanews MM.

Marga Pârvănoiu, șefa secției de Neonatologie a Spitalului Județean din Baia Mare, spune că este vorba despre un bebeluș născut prematur, la puțin peste jumătate din termenul normal al unei sarcini.

„Vorbim despre un copil născut la 25 de săptămâni de sarcină. Dacă ne gândim la un termen normal de 40 de săptămâni, putem spune că abia a trecut de jumătate. Organele sunt formate, dar nu funcționează la capacitatea unui copil născut la termen. E imatur din toate punctele de vedere, structural, funcțional”, a explicat ea.

 

Bebelușul a început să fie alimentat cu câte 5-6 picături de lapte de mamă, dată fiind greutatea foarte mică.

Medicii încearcă din răsputeri să o salveze pe fetița născută prematur, însă șansele sunt de 50%, după cum arată specialiștii.

sursa info Axanews MM

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA